Megtörte Erling Haaland szenzációs formáját a vb miatti szünet?

Mindössze a negyedik nap telik el a katari vb vasárnapi döntője óta, de máris szuperrangadót rendeznek Angliában, ahol a Manchester City és a Liverpool összecsapásával tér vissza a fókusz a klubfutballra. A Ligakupa nyolcaddöntőjének legizgalmasabb meccsén Pep Guardiola tizenhat, míg Jürgen Klopp hat olyan játékossal számolhat, akik nemrég még a vb-n szerepeltek.

2022. 12. 22. 6:50
Bayern Munich v Manchester City - Pre-Season Friendly Erling Haaland
GREEN BAY, WISCONSIN - JULY 23: Erling Haaland of Manchester City celebrates after scoring their team's first goal during the pre-season friendly match between Bayern Munich and Manchester City at Lambeau Field on July 23, 2022 in Green Bay, Wisconsin. Justin Casterline/Getty Images/AFP (Photo by Justin Casterline / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyan a Ligakupa csak a második számú kupasorozat Angliában az FA-kupa után, a jelentőségének mindenképpen jót tett, hogy a legutóbbi öt kiírásában mindig a Manchester City (négyszer) vagy a Liverpool (legutóbb, idén) volt a győztes, tehát a két legerősebb klub komolyan vette a sorozatot. Most egymással kerültek szembe már a legjobb 16 között, a rangadójuk önmagában is különleges lenne, hát még úgy, hogy egy hét sem telt el a katari vb döntője óta.

A fináléban már csak egy-egy játékos volt érdekelt mindkét klubból, a Manchester City támadója, Argentína sikerét ünnepelhette, a Liverpool védője, Ibrahima Konaté viszont Franciaország veresége miatt búslakodhatott. Ugyanakkor a két angol klub együttvéve kétkezdőnyi játékost, 22 futballistát küldött Katarba, és közülük a többség még csak néhány napja tért vissza Manchesterbe, illetve Liverpoolba. Ebből a szempontból külön érdekes, hogy mire megy egymás ellen a két óriás.

Pep Guardiola újra kezébe veheti a labdát és az irányítást Fotó: Oli Scarff

Ami a Cityt illeti, náluk a vb-ről korán, már a csoportkörben búcsúzott válogatottak sztárjai, mint (Németország) és (Belgium) is csak a múlt hét végén kezdték meg az edzéseket a csapattal. Azóta is folyamatosan térnek vissza a játékosok, Nathan Ake (Hollandia), (Spanyolország) és Manuel Akanji (Svájc) e hét elején csatlakoztak a kerethez.

– Lépésről lépésre mindenki visszatér – állapította meg Pep Guardiola a Liverpool elleni meccs előtt a klubhonlapon . – Örülök, hogy újra velünk vannak, az pedig általánosságban elmondható, hogy jól játszottak a vb-n. Egyedülálló élményekkel gazdagodtak. Akik ott voltak Katarban, jobb fizikai állapotban vannak, mint azok, akik nem. Napról napra versenyeztek, mi meg a szabadságunkat töltöttük. Például és Riyad Mahrez is kihagyott egy keveset, lényegében volt egy hónap szünet, ezért most fontos, hogy újra megtaláljuk a ritmust.

Guardiola még a vb előtt figyelmeztette az ősz legjobb City-játékosát, Haalandot, hogy ne vigye túlzásba a golfozást és a lazulást a vb alatti szünete alatt, hiszen ő Norvégiával nem jutott ki a tornára. Nemsokára kiderül, hogy Haaland tudja-e ott folytatni, ahol a katari torna előtt abbahagyta: 13 meccsen 18 gólt ért el a Premier League-ben az idény eddigi szakaszában, amivel a 22 éves csatár a világ egyik legjobb formának örvendő játékosának számított.

Mi lesz a világbajnok Julián Álvarez sorsa?

Az biztos, hogy a Liverpool elleni meccsen nem a friss világbajnok Julián Álvarez lesz Haaland társa a támadósorban, Guardiola ugyanis megerősítette, hogy a 22 éves argentin pihenőt kap: – Julián már itt van velünk, nagyon büszkék vagyunk rá, mert sokat játszott a vb-n, és van egy világbajnok a csapatunkban. Most kap egy hét vagy tíz nap pihenőt, nem tudom megmondani, hogy pontosan mikor tér majd vissza.

Jürgen Klopp a legnagyobb vb-t megjárt sztárjai közül a Hollandiával a negyeddöntőben búcsúzó játékát nem tartotta valószínűnek a Manchester City ellen, ugyanakkor arról beszélt, hogy a Liverpool két angol válogatott kulcsembere, és már ott lehet a pályán.

A két csapat legutóbb októberben, a Premier League-ben találkozott egymással, akkor a Liverpool hazai pályán 1-0-s győzelmet aratott Mohamed Szalah góljával, a City pedig akkor vesztette el az idénybeli veretlenségét.

Angol Ligakupa, nyolcaddöntő:
Manchester City–Liverpool 21.00
Korábban játszották: 
Wolverhampton–Gillingham 2-0
Southampton–Lincoln City 2-1
Newcastle–Bournemouth 1-0
Milton Keynes Dons–Leicester City 0-3

Borítókép: Erling Haaland tarthatatlan volt ősszel a Manchester City mezében (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.