Modric kifakadt: Ez az egyik legrosszabb játékvezető!

Bár a katari labdarúgó-világbajnokságon a keddi, első elődöntő után a horvát játékosok a pályán fegyelmezetten vették tudomásul, hogy 3-0-ra kikaptak az argentinoktól, s háromgólos vereség után nehéz is kifogásokat keresni, déli szomszédaink legnagyobb sztárja, a csapatkapitány Luka Modric megtette. Modric éles kirohanást intézett az olasz Daniele Orsato játékvezető ellen.

Magyar Nemzet
2022. 12. 14. 13:05
Modric
Luka Modric central midfield of Croatia and Real Madrid during the FIFA World Cup Qatar 2022 semi final match between Argentina and Croatia at Lusail Stadium on December 13, 2022 in Lusail City, Qatar. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Argentína az első félidőben 11-esből szerzett vezetést. A 32. percében a kilépő átemelte a labdát Dominik Livakovic kapuson, aki elütötte, Daniele Orsato pedig büntetőt ítélt, amit magabiztosan belőtt. A büntető jogosságát már az eset után is vitatták a horvát játékosok, és a túlságosan hevesen reklamáló Mateo Kovacic sárga lapot is kapott.

– Nem szeretek a játékvezetőkről beszélni, de aki most a meccsünket vezette, az egyik legrosszabb bíró – fakadt ki – Nincsenek jó emlékeim róla, kész katasztrófa. S most indokolatlanul ítélt büntetőt ellenünk. Ezzel együtt nem kisebbítem az argentinok érdemeit. Ám ez a büntető kivégzett bennünket – mondja Modric.

Nos, a mérkőzést látva, az utolsó mondatával maximálisan egyetérthetünk.

Az Argentína–Horvátország találkozó összefoglalója ITT tekinthető meg.

Zlatko Dalic, a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem „bírózott”. S a szakvezető elismerte, hogy a mérkőzés legjobbjának választott, gólt és gólpasszt is jegyző Lionel Messitől azt kapták, amit vártak;  ezzel együtt sajnálja, hogy nem tudták aranyéremmel megkoronázni ennek a remek generációnak a teljesítményét. Messi kulcsszerepet játszott az argentin sikerben, ami nem lepte meg Dalicot.

– Sokat nem kell elmondani Messi képességeiről. Az elmúlt tizenöt évet tekintve valószínűleg ő a világ legjobbja, és ezúttal is nagyon jól és veszélyesen játszott – szögezte le Dalic.

A saját csapatával kapcsolatban megjegyezte, hogy ennek a generációnak valószínűleg ez volt az utolsó vb-je.

– Jó néhányan közülük elértek egy bizonyos kort, a következő torna pedig 2026-ban lesz. Meglátjuk – mondta a szövetségi kapitány. – Nagyszerű dolgokat értünk el a válogatottal. Úgy gondolom, ez a kivételes generáció, amely egymás után kétszer is bejutott a legjobb négy közé a vb-n, a 2024-es Európa-bajnoksággal fejezi majd be a pályafutását. Óriási lett volna, ha egy vb-aranyéremmel tudjuk megkoronázni a teljesítményüket –  mondta a szakvezető.

Saját jövőjével kapcsolatban Dalic úgy fogalmazott: folytatja, a szerződése 2024-ig, az Eb-ig szól, hat hónap múlva pedig a Nemzetek Ligája négyes döntőjében lépnek pályára.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Luka Modric haragszik Daniel Orsatóra (Fotó: AFP/Jose Breton)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.