Messi ezzel a góllal Maradona mellé lépett + videó

Lionel Messi egyetlen lépésre van attól, hogy beteljesítse a sorsát és világbajnoki címet szerezzen Argentínával a katari vb-n. A hétszeres aranylabdást óhatatlan mindig a nagy elődhöz, Diego Maradonához mérik. Messi a Horvátország elleni elődöntőben a harmadik gól előtt hasonlót nyújtott, mint Maradona kétszer is az 1986-os világbajnokságon.

Magyar Nemzet
2022. 12. 14. 6:57
GVARDIOL, Josko; MESSI, Lionel
Loszaíl, 2022. december 13. Az argentin Lionel Messi (elöl) és a horvát Josko Gvardiol a katari labdarúgó-világbajnokság Horvátország-Argentína elõdöntõ mérkõzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 13-án. MTI/EPA/Georgi Licovszki Fotó: Georgi Licovszki
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Messi a félpályától, az oldalvonal mellől indult meg a harmadik gól előtt a Horvátország elleni elődöntőben. Josko Gvardiol, a horvátok még csak 20 éves középhátvédje, akit méltán tartanak az egyik legjobb védőnek az egész világon, üldözte, ahogy csak bírta. Amikor utolérte az ellenfelét, Messi le is lassított, majd újra elindult, aztán ugyanezt megcsinálta még egyszer, hogy végül a kapu elé érjen és tökéletes labdával szolgálja ki Julian Alvarezt.

A gól az M4 Sport videóján ITT nézhető meg. 

Fantasztikus alakítás volt. Talán a legnagyobb a katari vb-n. Óhatatlanul mindenkinek Diego Maradona két csodálatos gólját juttatja az eszébe az 1986-os világbajnokságról.

 

Az isteni Diego előbb a negyeddöntőben az angolokat bolondította meg. Méltán nevezik ezt a találatot az évszázad góljának.

Az elődöntőben aztán a belga védők lábára is csomót kötött Maradona.

többször megmutatta már, hogy ő is képes hasonló bravúrra. Világbajnokságon egészen eddig adós volt az ilyen szólókkal, most ezt is kipipálta. Ezzel Diego Maradona mellé lépett. Egész pontosan persze ettől egy lépés még elválasztja, de ahogy is nyilatkozta lapunknak, képest lehet rá, hogy ő is világbajnok legyen.

 

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Josko Gvardiol nem tudta megállítani Messit (Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.