Nem kér pénzt a Ferencváros sem a távozó „világfi” Liu fivérektől

Kedden eldőlt, hogy a Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség nem kér pénzt az országváltást kezdeményező két rövid pályás gyorskorcsolyázó olimpiai bajnokunktól, Liu Shaoangtól és Liu Shaolin Sándortól. Időközben pedig Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke is bejelentette, hogy nem gördítenek akadályt két sportolójuk távozása elé.

Magyar Nemzet
Forrás: ulloi129.hu2022. 12. 22. 12:37
Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor búcsút intettek
Budapest, 2022. március 6. A nézõk köszöntik a pekingi olimpiai aranyérmes Liu Shaoangot (b) és a váltóban négy éve ötkarikás bajnok Liu Shaolin Sándort a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Kisvárda Master Good mérkõzés elõtt a Groupama Arénában 2022. március 6-án. A címvédõ Ferencváros 2-1-re gyõzött. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke hosszú évértékelő interjút adott az ulloi129.hu portálnak, és ebben kitért a rövid pályás gyorskorcsolya szakosztályra is.

– A Liu testvérekkel érkezett egy remek utánpótlásbázis és szakmai stáb is. A két „koronaékszer” távozott, ezt nagyon sajnálom, remek srácok, példaképek voltak a gyerekeknek. Megmutatták, hogyan lehet egyszerre valaki nagyon jó sportember és világfi. Kár értük. Jövő évtől már nem ferencvárosi színekben versenyeznek majd, felbontjuk velük a szerződést. Nem kérünk tőlük pénzt az idő előtti távozásuk miatt, sok büszkeséget hoztak a Fradinak. Nehéz történet ez, hiányozni fognak, az utánpótlás azonban számtalan junior bajnokot kitermelt már. Hagyni kell őket nyugodtan dolgozni. Nincs tervben, hogy kiszálljunk ebből a sportágból, sőt olyan szinten kell tartani a szakosztályt, ha egyszer haza akarnak jönni a Liu testvérek, akkor legyen hova visszatérniük – mondta el Kubatov Gábor.

Borítókép: Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor klubszinten a Ferencvárost erősítették (Fotó: MTI/Kovács Tamás)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.