Szoboszlai elárulta, melyik világsztárral játszana legszívesebben együtt

Szoboszlai Dominik a Bundesliga sztárjai közé nőtte ki magát, amit az is mutat, hogy a német labdarúgás élvonalában az ősszel tizenkét gólpasszt adott, a nagy európai bajnokságokban csak Lionel Messi (14, Paris Saint-Germain) és Kevin de Bruyne (13, Manchester City) ért el nála jobb mutatót. A Sport Bild hosszabb interjút készített az RB Leipzig 22 éves középpályásával.

Magyar Nemzet
2022. 12. 16. 9:37
Szoboszlai Dominik
Lipcse, 2022. november 10. Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa ünnepel, miután csapata 3-1-re gyõzött a Freiburg ellen a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában játszott mérkõzésen Lipcsében 2022. november 9-én. MTI/EPA/Filip Singer Fotó: Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német sportlap tizenkét idei gólpasszával indította a beszélgetést, honfitársunknak szögezve a kérdést, úgy érzi-e, hogy a világ tetején van. Válogatottunk csapatkapitánya erre szerényen annyit válaszolt: majd akkor kell megnézni a legtöbb gólpasszt adók listáját, ha vége lesz a bajnokságoknak.

A novemberben a Magyar Nemzetnek is hosszabb interjút adó Szoboszlai Dominik elárulta, hogy legszívesebben a barzil Neymarral játszana együtt, de ha a norvég és jelenlegi csapattársa, a francia Christopher Nkunku is ott lenne az együttesben, az lenne a legjobb.

– Akkor negyven gólpasszom lenne a szezonban, mert minden passzomból gól lenne – jegyezte meg nevetve a legértékesebb,, a Transfermarkt által 35 millió euróra taksált magyar labdarúgó.

Mi Szoboszlai Dominik rúgótechnikájának titka?

Szoboszlai az interjúban többek között azt is elárulta, szerinte mi a rúgótechnikájának titka.

– Nagyon kicsi a lábam, mindössze 41-es, ugyanakkor magas, 186 centis vagyok, ez pedig különleges röppályát ad a labdának.

Az RB Leipzig vezetőedzője, Marco Rose folyamatosan a kezdőcsapatban számol Szoboszlaival, aki bevallotta, hogy amikor korábban Salzburgban dolgoztak együtt, nem volt súrlódásmenetes a kapcsolatuk. Szoboszlai 16 éves volt, amikor Rose felvitte a felnőttcsapathoz. – Akkoriban nagyon önfejű voltam, és szerintem utált engem – jegyezte meg Szoboszlai, de a cikkben jelzik, hogy ezt azért nevetve mondta. – Elmagyarázta, hogy még nem vagyok igazán profi. Elmondta, hogy az edzésekre nem utolsóként kellene érkeznem és elsőként távoznom, ha valóban jó játékos akarok lenni. Megtanított rá, hogy nem elég lazán edzeni, és nem elégedhetek meg azzal, ha egy héten egyszer jól játszom.

A jelek azt mutatják, hogy Szoboszlai Dominik tényleg megtanulta a leckét.

Borítókép: Szoboszlai Dominiknak jó szezonja van Lipcsében (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.