Kubatov Gábor bejelentette: a Puskás Arénába költözik a Ferencváros

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke közölte: bár az ellenfél egyelőre nem ismert, a Puskás Arénába viszik a labdarúgócsapat márciusi Európa-liga nyolcaddöntős mérkőzését.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2022. 12. 16. 7:05
null
Fotó: Molnar Adam
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Döntöttünk, a Puskás Arénába költözünk. A helyváltoztatási kérelmünket elküldtük az UEFA-nak. Nehéz döntés volt, hiszen a Groupama Aréna a mi otthonunk, rendkívüli atmoszférával, ahol közel vannak a nézők a pályához. De beszéltünk a szurkolóinkkal, kikértük a szakmai stáb és a játékosok véleményét is, mindenki azt mondta, nem gond, menjünk a nemzeti stadionba – nyilatkozta Kubatov Gábor a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjújában.

A Ferencváros következő ellenfele tizenhat csapat közül kerül ki, a BL-csoportharmadikok az El-csoportmásodikok ellen vívnak a legjobb tizenhat közé jutásért. Előbbi sorban a Barcelona és a Juventus neve is megtalálható, utóbbiak körében a Manchester United és csapata, az Union Berlin is. A Fradi Európa-liga-csoportgyőztesként vár ellenfélre.

A Ferencváros elnöke arról is beszélt: nagy álma, hogy a jövőben valamilyen módon elindítsák a Közép-európai Kupát, amelyben a magyar mellett a szerb, a horvát, a szlovén, a szlovák, a cseh és a román bajnok mind elindulna.

– A bajnokságok befejeztével erre lenne is idő, és egy ilyen sorozatban igazi presztízsmérkőzéseket vívhatnánk a Dinamo Zagreb, a Slovan Bratislava, a Plzen, a Slavia Praha vagy éppen a Partizan, a Crvena zvezda ellen – villantott fel egy lehetőséget a Fradi elnöke, aki úgy véli, hogy az európai szövetség nyitottnak tűnik egy ilyesfajta versenysorozatra.

– Szerintünk temérdek előnnyel járna, hogy csak egyet mondjak, a szponzorok számára sem mindegy, hogy tízmilliós piacra lépnek ki vagy negyvenötmilliósra. És akkor még nem is beszéltünk az érzelmekkel teli mérkőzésekről, amelyekre szerintem hatalmas lenne az érdeklődés – jegyezte meg Kubatov Gábor.

A zöld-fehérek elnöke elmondta, hogy a világbajnokságon a tunéziai válogatottban remekül játszó iránt sokan érdeklődtek, ám konkrét ajánlatot még nem kaptak. Ha érkezik, a Fradi nyitott lesz a tárgyalásokra.

Amint arról a klub honlapja beszámolt, az FTC már december 10-én, szombaton a Népligetben megkezdte a felkészülést. A játékosok vasárnap a Fradi család közös karácsonyozásán, a Fradi-ünnepen vettek részt, ahova rengeteg szurkoló érkezett az aláírásokért és közös fotókért. Ezt követően még két napig az FTC–MVM Népligeti Sportközpontban zajlott a munka, majd december 14-én a csapat elindult a téli időszak első, mezőkövesdi edzőtáborába. A szakmai stáb nem kímélte a közel három hétig pihenésüket töltő játékosokat, és rögtön egy kemény edzéssel indították a felkészülést, délután pedig még inkább megdolgoztatták labdarúgóink izmait, amikor már a komoly súlyok is előkerültek.

Az edzések mellett a csapatkapitány és az elefántcsontparti Franck Boli egy ózdi iskolába látogatott, ahol közel kétszázan voltak kíváncsiak rájuk. A jó hangulatú közönségtalálkozón nagy lelkesedéssel fogadták játékosainkat, akik szívesen meséltek az európai kupaszereplésről, élményeikről, de az érdeklődők autogramot és közös fotót is kérhettek tőlük.

Borítókép: Dibusz Dénes munkában, már edzésben a Fradi (Forrás: Facebook/Ferencvárosi Torna Club)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.