Verstappen szerint Péreznek ideje lenne felocsúdnia az ábrándozásból

A kétszeres Formula–1-es világbajnok Max Verstappen szerint a második számú pilótáknak el kellene fogadniuk, hogy ez a szerep jutott nekik. Ahogy ezt korábban Valtteri Bottas is megtette.

Magyar Nemzet
2022. 12. 17. 11:16
PÉREZ, Sergio; VERSTAPPEN, Max
Mogyoród, 2022. július 31. A mexikói Sergio Perez (b) és a holland Max Verstappen, a Red Bull versenyzõi a Forma-1-es Magyar Nagydíj elõtti pilótaparádén a mogyoródi Hungaroringen 2022. július 31-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Red Bull pilótái a külvilágnak mindig azt a képet mutatták, hogy nagyon jól kijönnek egymással, és tisztelettel beszéltek a másikról. A Brazil Nagydíjon azonban az idilli kapcsolatnak vége szakadt, amikor az akkor már kétszeres világbajnok úgy döntött, hogy nem teljesíti a csapata kérését, és nem engedte maga elé Sergio Pérezt, aki még versenyben volt a második helyért a pontversenyben (végül csak a harmadik lett csapattársa és Charles Leclerc mögött).

Utóbbi a futam után úgy jellemezte kollégáját, hogy Verstappen végre megmutatta a valódi arcát. A holland pilóta akkor csak annyit mondott az esetről, hogy megvolt az oka, amiért nem adott utat Péreznek, de többet nem árult el. Most viszont ismét nyilatkozott, és bár neveket nem említett, aligha férhet hozzá kétség, hogy a mexikóinak címezte az üzenetet.

– Mindannyian tiszta lapokkal kezditek az évet, de néhány futam után megint rájössz, hogy nem vagy képes felvenni a versenyt a csapattársaddal, ezért elfogadod a szerepedet. Továbbra is versenyzel, dobogóra állsz, néha megnyersz egy-egy nagydíjat, esetleg a pole pozícióból indulsz. De el kell fogadnod, hogy a szomszéd garázsban lévő srác jobb nálad – magyarázta az F1 Talksnak Verstappen.

 

A 25 éves pilóta ezután egy követendő példával is szolgált a csapattársa számára. Verstappen Valtteri Bottast hozta fel, aki öt évadon keresztül versenyzett árnyékában a Mercedesnél, azt látva, hogy a brit sorra nyeri a világbajnoki címeket, míg neki legfeljebb második helyek jutottak a tabellán.

– Bottas elfogadta ezt úgy, ahogy volt. Néhányan viszont képtelenek erre, és akkor kezdődnek a bajok. Nem élhet senki mesevilágban – tette hozzá a regnáló világbajnok.

Azt nem tudni, hogy újra harmonikus lesz-e a duó kapcsolata, egyelőre azonban mindenképp el kell viselniük egymást, hiszen Pérez szerződése 2024-ig szól (Verstappené még tovább, csak 2028-ban jár le). Az együttműködésük pedig eddig sikeresnek volt nevezhető, tekintve, hogy idén sikerült megtörniük a Mercedes nyolc éve tartó hegemóniáját a Formula–1-ben, és Verstappen egyéni vb-címe mellé a konstruktőrit is begyűjtötték.

Borítókép: Sergio Pérez (balra) és Max Verstappen a Magyar Nagydíjat megelőző pilótaparádén (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.