időjárás 5°C Emánuel 2023. március 26.
logo

Bánhidi Bence: Felálltunk a padlóról, megmutattuk az igazi arcunkat

Szilágyi László
2023.01.29. 18:26 2023.01.29. 20:55
Bánhidi Bence: Felálltunk a padlóról, megmutattuk az igazi arcunkat

Bodó Richárd, Bánhidi Bence és Lékai Máté, a férfi-kézilabdaválogatott három meghatározó játékosa is megszólalt az Egyiptom ellen 36-35-re elveszített, a vb-hetedik helyért döntő mérkőzés után. A nyilatkozatok egy irányba húznak: a gyenge kezdés, az erősebb folytatás és a Székely Márton-bravúrok gondolatmankók segítségével születettek meg az értékelések.

Bodó Richárd és Lékai Máté volt Egyiptom ellen a magyar válogatott legeredményesebb játékosa. Előbbi, a szegedi jobbátlövő így látta a 36-35-re elveszített meccset. – Természetesen győzelemmel akartuk elhagyni a pályát az utolsó meccsünkön, amelyet rosszul kezdtünk, de Székely Márton védéseinek is köszönhetően jól fejeztünk be. Olyan volt a mérkőzés, mint a vb-szereplésünk: egyszer jól, aztán rosszul játszottunk, de vissza tudtunk jönni. Brutális energiát felemésztő találkozó végén nem volt szerencsénk – mondta a jobbátlövő.

Klubtársa, a szintén szegedi Bánhidi Bence így látta a meccset. – Az elején nem kezdtünk rosszul, megvoltak a helyzeteink, de a kapusba lövöldöztük a labdákat. A második félidőben Székely Marci elkezdett védeni, ekkor már sokkal jobban játszottunk. A végsőkig küzdöttünk, és bebizonyítottuk, hogy ez az igazi arcunk. Örülni kell, hogy bejutottunk a vb-n a legjobb nyolc közé, de le kell vonni a következtetéseket. A dánok elleni kezdést még egyszer nem engedhetjük meg magunknak – mondta a beálló.

Lékai Máté csalódott volt. – Szomorú vagyok, mert nem nyertünk. Meg akartuk mutatni, hogy több van bennünk, mint amit a legutóbbi két meccsen mutattunk. Sajnos a meccs elején kihagytuk a helyzeteket, belelőttük a kapusba. De visszakapaszkodtunk, Székely Marci fontos lövéseket védett. A hosszabbításban bármi lehet, itt nem volt szerencsénk. A mai volt a kilencedik meccsünk, de természetesen beleadtunk mindent, amit tudtunk. Nagyon sajnálom a vereséget, mert jó lett volna pozitív mérleggel zárni a vb-t. Ugyanakkor reálisan kell látni: nagyon sokat kell még fejlődnünk – mondta az irányító az M4 Sportnak.

Chema Rodríguez: Gratulálok a csapatnak a küzdőszellemért! A kilencedik meccsünkön hat góllal is vezetett már az ellenfél, de a srácok mindent megtettek a felzárkózásért, a végén még arra is megvolt a lehetőségünk, hogy megnyerjük a meccset, de sajnos nem jöttek a gólok. Büszkék lehetünk a srácokra. Nem adták fel, nem fáradtak el. A vb-nek vége: nehéz volt bejutni a nyolc közé, erre büszkék és elégedettek lehetünk, a célt elértük, és ezt nem szabad elfelejteni.

Borítókép: Bánhidi Bence a védekezésben is segített (Fotó: MTI)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.