Romániába igazolhat a magyar válogatott felfedezettje

A Norvégia ellen az első percben kiállított beálló, Rosta Miklós klubot válthat a nyáron. Román lapértesülések szerint a Szeged beállója a román Dinamo Bucuresti csapatához igazol.

Magyar Nemzet
2023. 01. 28. 12:51
ROSTA Miklós
Göteborg, 2023. január 22. Rosta Miklós gólt dob a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének harmadik, utolsó fordulójában játszott Magyarország - Zöld-foki Köztársaság mérkőzésen a göteborgi Scandinavium Arénában 2023. január 22-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dinamo elnöke, Ionut Popa a román ProSport lapnak elárulta, hogy „nem jelenthetjük be hivatalosan, mert a világbajnokságon szerepel, de Rosta Miklós már aláírta a szerződését. Örülök, hogy ilyen jó játékosok is szeretnének Xavi Pascuallal dolgozni.”

A Dinamo nemrég Vladimir Cupara, a Veszprém kapusát is megszerezte jövő nyártól – legalábbis román források szerint. Az évről évre fejlődő csapat mielőbb szeretne bejutni a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.

A 23 éves Rosta négy év után válthat újra klubot, 2019-ben Tatabányáról szerződött Szegedre. A jelenlegi világbajnokság egyik kellemes meglepetése, a Norvégia ellen már az első percben kiállított beálló a magyar csapat egyik legjobbja. A 37 gólos Bodó Richárd mögött 31 találatával Bóka Bendegúzzal holtversenyben a magyar válogatott második legeredményesebb játékosa.  

Borítókép: Rosta a román fővárosba költözhet a nyáron (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.