időjárás 16°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

A vb magyar meglepetésembere nem akar a fáradtsággal takarózni

Magyar Nemzet
2023.01.26. 16:10
A vb magyar meglepetésembere nem akar a fáradtsággal takarózni

Rosta Miklós a férfikézilabda-világbajnokság eddigi kellemes meglepetése. A Szeged beállója a magyar válogatott második legeredményesebb játékosa az idei vb-n. Rosta azt szeretné, hogy a Dánia elleni súlyos vereség után pénteken Norvégia ellen valahogy magára találjon a csapat.

Bodó Richárd mögött Rosta Miklós áll a magyar válogatott góllövőlistájának a második helyén. A szegedi beálló az eddigi hét vb-meccsen 31 gólt szerzett, csak eggyel van elmaradva az éllovas klubtársa, Bodó mögött. Rosta Dánia ellen 40-23-ra elveszített meccsen a csapattársaihoz hasonlóan nem találta a fonalat, és erre egyet aludva még nem tudja a választ. – Úgy mentünk fel a pályára, hogy szeretnénk jó meccset játszani a dánokkal, de az ellenfelünk a kapusa, Niklas Landin vezérletével nagyon bekezdett a meccs elején. Gyors és könnyű gólokat szerzett, és mivel alaposan felkészült a mi beállójátékunk semlegesítésére, nagyon megnehezítette a dolgunkat. Mi megpróbáltunk mindent, széthúztuk a védőfalat, a szélsőjátékot erőltettük, de egy idő után az sem ment – mondta lapunknak Rosta Miklós. 

A játékos arra is kitért, hogy nem tud vitatkozni a rendkívül éles kritikát megfogalmazó Lékai Mátéval, és Bodó Richárd véleményét is megérti. – Máténak igaza van, szégyenteljes az, ahogyan kikaptunk. Hiányzott a küzdés, de egyet aludva a mérkőzésre, sajnos nem tudom ennek az okát. Hallottam, hogy Ricsi fáradtságot említett velünk kapcsolatban. Talán inkább tompaság volt ez, bár utólag ennek nincsen jelentősége – nyilatkozta a válogatottban 2019-ben debütált 23 éves játékos. 

Hozzátette, a csapattársaival együtt megbeszélte, hogy még egyszer nem fordulhat elő a Dánia elleni produkció. – A norvégok ellen olyan meccset szeretnénk lehozni, amelyre büszkék lehetünk. Norvégia a skandináv stílust képviseli, a játékosai gyorsak, rohannak szinte végig a meccsen, tehát erővel is bírnunk kell hatvan percig. Nagyon remélem, hogy Chema Rodríguez szövetségi kapitány tudja, hogy mi lehet kifizetődő Norvégia ellen, és végre is tudjuk hajtani a pályán a taktikát – mondta Rosta. 

Norvégia a magyar válogatott mérkőzésével egy időben, szerdán 18 órakor kétszeri hosszabbítás után egy góllal kapott ki Spanyolország ellen a negyeddöntőben. Amikor arról kérdeztük a játékost, hogy a norvégok pihenőideje esetleg számunkra kedvezően befolyásolhatja a pénteki mérkőzést, a beálló így válaszolt. – A vb ezen szakaszában minden csapat fáradt, de nem gondolom, hogy ez lehet a döntő faktor pénteken. Küzdenünk kell, ez a legfontosabb – közölte a fiatal kézilabdázó.

A magyar válogatott pénteken 18 órakor Norvégia ellen játszik az 5–8. helyért. A párharc győztese a Németország–Egyiptom mérkőzés nyertesével játszik vasárnap a vb-ötödik helyért. A két vesztes meccs pedig a hetedik helyről dönt a vb zárónapján. 

Borítókép: Rosta Miklós reméli, hogy a kapitány tudja, mi lehet a nyerő taktika a norvégok ellen (Fotó: MTI)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.