Egy fogadási csalással vádolt bírókettős vezeti az esti meccsünket

A dán Tv2 tegnap hozta nyilvánosságra, hogy több férfi-kézilabdamérkőzés végeredményét is manipulálhatták a játékvezetők. Közéjük tartozik az északmacedón Nacsevszki, Nikolov kettős is, akik ma este a Portugália elleni csoportmeccsünket vezetik a világbajnokságon.

Szilágyi
2023. 01. 16. 15:19
Immer weder verhängten die Schiedsrichter Slave Nikolov/Gjorgji Nachevski (Nordmazedonien) Zeitstrafen, Handball, Männe
Immer weder verhängten die Schiedsrichter Slave Nikolov/Gjorgji Nachevski Nordmazedonien Zeitstrafen, Handball, Männer, THW Kiel vs Paris St. Germain, Champions-League, Saison 2021/2022, Viertelfinale, Rückspiel, 19.05.22 Kiel Wunderino-Arena Schleswig-Holstein Germany *** Always neither imposed the referees Slave Nikolov Gjorgji Nachevski North Macedonia time penalties, handball, men, THW Kiel vs Paris St Germain, Champions League, season 2021 2022, quarterfinals, second leg, 19 05 22 Kiel Wunderino Arena Schleswig Holstein GermanyNo Use Switzerland. No Use Germany. No Use Japan. No Use Austria Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dán Tv2 vasárnap írta meg, hogy a fogadási csalásokat ellenőrző Sportradar nevű cég eddig nem publikált jelentése szerint nyolc játékvezetői páros is befolyásolhatott mérkőzéseket a közelmúltban. Közülük többen is ott vannak a lengyel, svéd közös rendezésű férfi-kézilabdavilágbajnokságon.

A horvát Matija Gubica, Boris Milosevic kettős vezette a Németország–Katar meccset, az északmacedón Gjorgji Nacsevszki, Szlave Nikolov páros fújt a Bahrein–Tunézia találkozón. A Tv2 cikke szerint aggasztó, hogy a jelek alapján az EHF túl passzívnak mutatkozott az ügyben. Thomas Schöneich sajtófőnök írásbeli válasza szerint a fogadási csalás bűncselekmény, ezért minden információt továbbítottak a hatóságoknak, ugyanakkor a saját belső vizsgálatuk alapján arra jutottak, semmi okuk nincs arra, hogy eltiltsák a gyanúba keveredett játékvezetőket.

A Nacsevszki, Nikolov kettős több gyanúba kevert meccsen is működött, például 2017-ben a Kielce–Veszprém BL-mérkőzésen: a gyanú szerint a 32-32-re végződött meccsen rengetegen fogadtak a döntetlenre. A Tv2 szakértői szerint a bírók az utolsó fél percen belül nem ítéltek hetest a Kielce javára, amikor a kezdőkörnél akadályozták a játékosukat, hogy elvégezze a középkezdést.

Nos, az északmacedón duó fújja a sípot ma este a magyar válogatott utolsó, Portugália elleni csoportmérkőzésén. 

Borítókép: A Nacsevszki, Nikolov duó vezeti a Portugália elleni meccsünket (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.