A portugálok kapitánya tett egy kisebb szívességet a magyaroknak

Eltiltással érkezett a svédországi férfi kézilabda-világbajnokságra Paulo Pereira, ám úgy tűnik, a portugálok szövetségi kapitánya, kijátszva a szabályokat, a technikát használva kommunikált a kispaddal. A dán TV2 értesülése szerint emiatt egy újabb meccsre eltilthatják, ami azt jelentené, hogy hétfőn nem irányíthatná a csapatát a magyar válogatott ellen sem.

Magyar Nemzet
2023. 01. 15. 9:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási bravúrral, a hajrában nagy hátrányból fordítva győzte le a magyar válogatott Izlandot. Sokáig emlékezetes, hősies mérkőzés volt ez a svédországi világbajnokságon. Ezzel a sikerrel a magyar csapat két fordulót követően az első helyen áll a D csoportban, és két pontot biztosan visz magával a középdöntőbe. Ez a kettő azonban négy is lehet, ha hétfőn, folytatva a menetelését, nyerni tud Portugália ellen is.

Az ellenfélnél jelenleg a szövetségi kapitány, Paulo Pereira szolgáltatja a legérdekesebb témát, aki a trükközésével akár a magyar válogatott malmára is hajthatja a vizet. Egy korábbról hozott eltiltása miatt nem lehetett ott a kispadnál az első két fordulóban. A szakember így egy fülkéből nézte végig az első körben lejátszott, Izland elleni találkozót, azonban felmerült a gyanú, hogy fülesen keresztül kommunikált az őt helyettesítő segítőjével, Paulo Fidalgóval. A másodedző meglepő magyarázattal állt elő, elmondása szerint korábbi fülproblémája miatt volt szüksége fülesre, hogy ezáltal is megszűrje a lelkes izlandi szurkolókkal teli lelátóról érkező zajt. Pareira is azt állította, ő nem kommunikált a kispaddal, a videóelemzővel tartotta a kapcsolatot.

Érdekesség, hogy a következő mérkőzésen Dél-Korea ellen egyikük fülében sem volt semmilyen készülék, a jelek szerint Paulo Fidalgo hallása villámgyorsan megjavult. Ezt azonban a nemzetközi szövetség, az IHF illetékesei sem vették be, és a dán TV2 információja szerint újabb egy meccsre eltilthatják Pereirát, aki ráadásul komolyabb pénzbüntetésre is számíthat, amiért kijátszották a szabályokat. Ha így történik, akkor a portugál szövetségi kapitány nem lehet ott a magyar válogatott ellen sem a hétfő este 20.30 órakor kezdődő találkozón, persze addig a portugálok fellebbezhetnek is az esetleges újabb eltiltás ellen. 

Borítókép: Paulo Pereira bajban van a füllentése miatt (Forrás: TV2.dk)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.