Fucsoviccsal az élen megyünk csatába a franciák ellen

A magyar teniszválogatott szövetségi kapitánya, Nagy Zoltán kijelölte keretét a franciák elleni tenisz Davis Kupa-selejtezőre, amelyre február elején Tatabányán kerül sor.

2023. 01. 06. 20:49
Fucsovics Márton
Fucsovics Márton Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar csapatban (az egyéni világranglistán a 87.), Piros Zsombor (162.), Marozsán Fábián (173.), Valkusz Máté (275.) és Fajta Péter (621.) kapott helyet a teniszszövetség mai közlése szerint. 

Kijelölte keretét Sébastien Grosjean, a franciák kapitánya is: a vendégeknél az egyéni világranglista 44. helyén álló Arthur Rinderknech, a 46. Adrian Mannarino, a 60. Benjamin Bonzi, valamint a párosok rangsorában 48. Nicolas Mahut szerepel majd. 

A párharcra a tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban kerül sor február 3–4-én, a győztes a döntő 16 csapatos csoportkörében folytathatja szereplését szeptemberben. A franciákkal legutóbb 1994-ben mérkőzött meg a magyar válogatott, amely akkor 4-1-re kikapott. Összességében a két csapat öt összecsapása közül csak egyszer, 1948-ban született magyar győzelem.

Borítókép: Fucsovics szereplése döntheti el a párharc kimenetelét (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.