Gazdag Dániel nem akart kiszúrni saját magával és a családjával

Az MLS-ben legutóbb a második helyen végzett Philadelphia Union magyar válogatott csatára, Gazdag Dániel a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, miért jó döntés, hogy meghosszabbította a szerződését, de beszélt a tízes mezről és a kivételezettséget jelentő magas fizetéséről is.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2023. 01. 06. 11:06
MLS: Toronto FC at Philadelphia Union
SOCCER-USA-PHI-TFC/ Fotó: Kyle Ross
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

marad az észak-amerikai profi ligában, az MLS-ben, mert szerződést hosszabbított a Philadelphia Unionnal. Az információ nem új, a Magyar Nemzet is beszámolt róla, ám a menedzsere, Dusan Vasziljevics egy, a játékossal készült interjú kiegészítéseként elárulta, a hosszabbítás egyfajta biztosítást is jelent, mert megtörténhet, hogy a futballista kitölti a szerződését, ám az sincs megtiltva, hogy közben bárkivel tárgyaljon.

Az interjút Gazdag Dániel a Nemzeti Sportnak adta, és elmondta, a családtagjaival együtt nagyszerűen érzi magát az amerikai városban, és a sok visszajelzésből az derül ki, hogy mások is boldogok a maradása miatt. Úgy látja, ez volt a legjobb döntés, bár voltak érdeklődések iránta európai topligákból is.

– Néhány ajánlat így is befutott, de egyik sem volt annyira csábító, hogy amiatt elhagyjuk Philadelphiát. Hozzá kell tennem, a jövőm miatt eddig sem kellett aggódnom, hiszen a másfél éve kötött megállapodásból még hátravolt egy plusz egy év. A Union vezetői nagyon korrektek voltak, olyan feltételeket kínáltak az új szerződésben, hogy magammal, illetve a családommal szúrtam volna ki, ha nem írom alá. A Major League Soccerben fizetési plafon van, de a szabályzat annyit megenged, hogy egy klub három olyan labdarúgót alkalmazhat, akinek a keresete nem számít ebbe bele. Korábban nem titkoltam, a teljesítményemmel szeretném kiérdemelni, hogy a három legjobban fizetett futballista egyike legyek, örülök, hogy ez a célom is teljesült.

Az interjúból kiderül az is, hogyan kapta meg a hatos számú mez helyett a tízest, ami a világ labdarúgásában különös rangot jelent. Arra a kérdésre, hogy korábban játszott-e már tízes mezben, ezt felelte:

– Még soha. A Honvédban teljességgel érthető okból, Puskás Ferenc emléke előtt fejet hajtva kétezer nyarán visszavonultatták a tízest, a válogatottban Szoboszlai Dominikot illeti meg, amikor pedig megérkeztem a Unionhoz, Jamiro Monteiro hordta. Nem bántam, mert a kedvencem, a hatos szabad volt, de azt sem bánom, hogy változik a mezszámom, hiszen a fociban mégiscsak a tízesnek van a legnagyobb rangja.

Ezután szóba kerülnek a céljai is, a Philadelphia ugyanis az MLS legutóbbi döntőjét szétlövésekkel elveszítette, és a márciusban induló új idény végén szeretne a dobogó tetejére állni. Végül Gazdag Dániel beszél arról is, hogy a napokban Magyarországon milyen kitüntetés érte.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Borítókép: Gazdag Dánielt gyakran ünnepelhették a társai az előző szezonban (Fotó: Kyle Ross)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.