Leclerc lehet Hamilton utódja a Mercedesnél?

A Ferrari korábbi csapatmenedzsere, Peter Windsor úgy látja, Charles Leclerc-t ültetheti a Mercedes Lewis Hamilton helyére, amikor a hétszeres világbajnok befejezi a pályafutását a Formula–1-ben.

Magyar Nemzet
2023. 01. 25. 17:29
Lewis Hamilton Charles Leclerc
FIA Chairman Mohammed Ben Sulayem, Mercedes-AMG Petronas UK rider Lewis Hamilton and Scuderia Ferrari Monegasque rider Charles Leclerc pictured ahead of the F1 Grand Prix of Belgium auto race, in Spa-Francorchamps, Sunday 28 August 2022. The Spa-Francorchamps Formula One Grand Prix takes place this weekend, from August 26th to August 28th. BELGA PHOTO JONAS ROOSENS (Photo by JONAS ROOSENS / BELGA MAG / Belga via AFP) Fotó: Belga via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Charles Leclerc egy tinédzserkori élménye miatt arról álmodozott, hogy egy napon a Ferrari pilótája lesz. Az akkor tizenkét éves Leclerc-t keresztapja, Jules Bianchi meghívta a maranellói gyárba, ám a biztonsági őrök nem engedték be őt, mondván, külsősöknek tilos a belépés. A monacói versenyzőt az eset arra motiválta, hogy a jövőben már ne tekintsenek rá idegenként, és beengedjék a szentélybe.

Leclerc azóta valóra váltotta az álmát, 2019 óta őt illeti meg a Ferrari egyik ülése. Sok örömben azonban eddig nem volt része a maranellóiaknál, hiszen a 2022-es idényig nem volt elég gyors az autója, hogy versenybe szálljon a világbajnoki címért. Tavaly a sebességre már nem lehetett panasza, a Ferrari stratégái viszont rendre elszámolták magukat, és emiatt Leclerc nem tudta tartani a lépést a később megkoronázott Max Verstappennel (Red Bull). A 25 éves pilóta bár unta a sorozatos baklövéseket, egyelőre kitart a maranellói istálló mellett. Kérdéses, hogy a továbbiakban is türelmes lesz-e, ha az új csapatfőnök irányítása alatt sem kapja össze magát a Ferrari. Vagy akkor is ragaszkodni fog-e az alakulathoz, ha befut egy jobb ajánlat.

A bokszutcában ugyanis már azt találgatják, hogy ki lehet majd utódja a Mercedesnél, ha a hétszeres világbajnok szögre akasztja a sisakot. A brit versenyzőnek 2023 végén jár le a szerződése, és bár a várakozások szerint hamarosan megegyezhet a csapattal a folytatásról, már 38 éves, idővel elkerülhetetlen lesz, hogy valaki leváltsa. A Ferrari korábbi csapatmenedzsere, Peter Windsor szerint pedig az utód nem más lesz, mint Leclerc.

– Úgy gondolom, ha Lewis 2024-ben, esetleg 2023-ban befejezi, akkor Toto Wolff (a Mercedes csapatfőnöke – a szerk.) Charles Leclerc-t próbálná megszerezni. Talán zűrzavart okozna, hogy Leclerc-t egy csapatba tenné George Russell-lel, bár ha Russellt képes volt Hamilton mellé beültetni, akkor feltehetően, Leclerc-t sem félne beültetni mellé – filozofált Windsor a Twitch-csatornáján, majd így folytatta a gondolatmenetet: – Szóval képzeljük el, hogy Leclerc váltaná Lewist, ami nem eszement ötlet, mit tenne ebben az esetben a Ferrari? Azt hiszem, hogy ebben az esetben minden erejükkel azon lennének, hogy leigazolják Lando Norrist, és szerintem neki is nehezére esne nemet mondani.

Borítókép: Lewis Hamilton (középen) és Charles Leclerc (jobbra) a belga versenyhétvégén (Fotó: AFP/Belga Mag/Jonas Roosens)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.