időjárás 17°C Klaudia 2023. március 20.
logo

Máris rasszista címkét kapott a Chelsea új igazolása az angol sajtóban

Magyar Nemzet
2023.01.31. 17:56
Máris rasszista címkét kapott a Chelsea új igazolása az angol sajtóban

Alig néhány hete érkezett meg Londonba, de máris kikezdte magának az angol sajtó Mihajlo Mudrikot, a Chelsea csillagászati áron vásárolt futballistáját. Az ukrán szélső 2022 júliusában közzétett videóját a The Sun bulvárlap rasszistának titulálta.

Mihajlo Mudrik klubváltása kapta talán a legnagyobb figyelmet a téli átigazolási időszakban, hiszen a Chelsea 70 millió eurót (ami bónuszokkal együtt 100 millióra emelkedhet) sem sajnált kiadni a 22 éves szélsőért, és elhappolta őt a városi rivális Arsenal orra elől. 

A Sahtar Donecktől Londonba igazolt ukrán játékos azóta be is mutatkozott az új csapatában, a Liverpool elleni rangadón (0-0) 35 percet töltött el a pályán. De talán a debütálása sem váltott ki akkora érdeklődést az angol sajtóban, mint egy videó, amit tavaly júliusban tett közzé a TikTokon.

A rövid klipben Mudrik egy barátjával egy autóból kiszállva Lil Baby Freestyle című dalát rappeli. A zeneszámról tudni kell, hogy tizenhat alkalommal is elhangzik benne a néger szó, amit aztán a fiatal futballista is elismételt. A The Sun bulvárlap ezért „cserébe” rasszistának titulálta a videót, és a címlapján számolt be róla, hogy a Chelsea sztárigazolása szégyenletes módon viselkedett.

Mudrik a történtek miatt törölte a videót a közösségi oldaláról, és a menedzsere elnézést is kért a tettéért – ez a The Sun címlapján valamilyen oknál fogva nem szerepel.

„Mihajlo nagyon sajnálja, ha megbántott valakit a videóval, amelyet tavaly júliusban osztott meg a TikTok-profilján. Bár csak annyi volt a célja, hogy elismételje a dal szövegét, Mihajlo megbánta, amit tett, és teljes mértékben megérti, hogy nem megfelelő módon viselkedett. A videót azóta törölte” – idézi a bulvárlap Mudrik menedzserét.

Borítókép: Mihajlo Mudrik (balra) és Trent Alexander-Arnold a Liverpool–Chelsea angol bajnoki mérkőzésen (Fotó: AFP/Paul Ellis)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.