Kidőlt a Real Madrid egyik alapembere

A Real Madrid labdarúgócsapatának francia védője, Ferland Mendy megsérült, a játékosra többhetes kényszerpihenő vár. Egyelőre az is kérdéses, hogy pályára léphet-e a Liverpool elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő mérkőzésen.

MTI
2023. 01. 31. 16:43
null
(L to R) Real Madrid's French defender Ferland Mendy, Frankfurt's Brazilian defender Tuta and Frankfurt's German goalkeeper Kevin Trapp vie for the ball during the UEFA Super Cup football match between Real Madrid vs Eintracht Frankfurt in Helsinki, on August 10, 2022. (Photo by OLGA MALTSEVA / AFP) Fotó: AFP/OLGA MALTSEVA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 27 éves francia válogatott balhátvéd a fővárosi gárda múlt csütörtöki spanyol Király Kupa-meccsén sérült meg – Carlo Ancelotti együttese hosszabbítás után a városi rivális Atlético Madridot búcsúztatta a negyeddöntőben –, a hétvégi bajnokin már a keretbe sem jelölték. A Real Madrid a honlapján közölte: az orvosi vizsgálatok Mendy bal lábában izomsérülést állapítottak meg, visszatérése a felépülésének függvénye. 

A spanyol sajtó szerint hasonló jellegű probléma körülbelül két hónapos kényszerpihenőt jelent az érintett futballistának. Mendy alapembernek számít a Realban, a mostani szezonban 24 tétmérkőzésen lépett pályára – mindössze hatot hagyott ki –, és még nem volt sérült. Ellentétben az előző idénnyel, amikor különböző izomproblémák miatt 14 összecsapásról hiányzott.

Borítókép: Mendy (szemben) fontos láncszem a Realban (Fotó: AFP)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.