Lionel Messi bűnbánatot tanúsított

Az argentin labdarúgó-válogatottal pályafutása csúcsaként decemberben világbajnok Lionel Messi már megbánta azokat a cselekedeteket és kijelentéseket, amelyeket tett és mondott a katari torna hollandokkal szemben tizenegyespárbajban megnyert negyeddöntős mérkőzése után.

Forrás: MTI2023. 01. 31. 12:51
MESSI, Lionel
Loszaíl, 2022. december 9. Az argentin Lionel Messi, miután 11-esbõl megszerezte csapata második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntõjében játszott Hollandia-Argentína mérkõzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 9-én. MTI/EPA/Abir Szultan Fotó: Abir Szultan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétszeres aranylabdás világsztár a vb-diadal óta először adott interjút, és a Buenos Aires-i Urbana Play rádióban beszélt arról, hogy mit mutatott Louis van Gaalnak, a hollandok szövetségi kapitányának, valamint a rivális csatárt, Wout Weghorstot inzultáló kijelentéséről is. 

– Nem örülök annak, amit tettem, és ami utána történt – mondta Messi. – Ezek a pillanatok rengeteg feszültséggel és idegeskedéssel járnak, minden nagyon gyorsan történik és az emberek különbözőképpen reagálnak. Semmi nem volt eltervezve, egyszerűen csak megtörténtek a dolgok. 

Az Argentína–Hollandia negyeddöntő előtt Van Gaal azt nyilatkozta, hogy az ő játékosai jobban felkészültek a tizenegyespárbajra, mint az ellenfél, valamint arra emlékeztetett mindenkit, hogy Messi szinte labdához sem ért a két csapat 2014-es vb-n vívott elődöntőjében, melyet szintén a dél-amerikai csapat nyert meg tizenegyesekkel. Messi most azt mondta, hogy válogatott társai a meccs előtt tudatták vele, mit nyilatkozott Van Gaal, de csak azért tették, hogy feltüzeljék őt az összecsapás előtt. A 73. percben, büntetőből szerzett találata után Messi úgy ünnepelt, hogy Van Gaal elé állt, kezeit pedig a füle mögé tette, ezzel a gesztussal számon kérve a rivális kapitányt a nyilatkozatáért.

A mérkőzés mindkét csapat játékosaiból komoly indulatokat váltott ki, vb-rekordnak számító, 17 sárga lapot mutatott fel a játékvezető, egyet Messi is kapott vitatkozásért. A hollandok Weghorstot csereként küldték pályára, ő pedig a rendes játékidő hosszabbításában két gólt is szerzett, ezzel az európai együttes ledolgozta a kétgólos hátrányát és kiharcolta a hosszabbítást. A támadó a pályán többször is összetűzésbe keveredett Messivel, aki a lefújás utáni interjú közben bolondnak titulálta Weghorstot. 

– Sok minden történt vele szemben a meccsen, feszültséggel teli pillanatok voltak, aztán így reagáltam. Nem ezt a képet akarom magamról meghagyni az utókornak, de ilyesmi előfordul – jelentette ki a Paris Saint-Germain 35 éves sztárja.

Borítókép: Messi feszült idegállapotban játszott a hollandok ellen (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.