„Öt éve használják a VAR-t, de még mindig nem értenek hozzá”

Az Internazionale szombaton két pontot elhullajtott a Monza otthonában, 2-2-re végzett egymással a két gárda az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában. A milánóiak a videóbíró miatt panaszkodtak a lefújást követően, ami Lautaro Martínez meglátása szerint tönkreteszi a játékot.

Magyar Nemzet
2023. 01. 08. 9:37
Lautaro Martínez
Inter Milan's Argentinian forward Lautaro Martinez reacts during the Italian Serie A football match between AC Monza and Inter Milan at the Stadio Brianteo Stadium in Monza on January 7, 2023. (Photo by Filippo MONTEFORTE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elismerésre méltó tettet hajtott végre az Internazionale a hétközi fordulóban, amikor a listavezető és addig veretlen Napolit 1-0-ra legyűrte. A hatalmas öröm azonban szombat estére már csak a múlté volt, mert a milánói kék-feketéknek beletörött a foguk a Monzába.

A mérkőzés gyors gólváltással kezdődött, a 22. percre már 2-1 volt az állás az Inter javára (hazai részről Patrick Ciurria, a vendégek közül Mattao Darmian és Lautaro Martínez volt eredményes). Simone Inzaghi gárdája több alkalommal is lezárhatta volna a mérkőzést, de volt, hogy a kapufa állt Martínez útjába, vagy épp egy játékvezetői döntés.

Történt ugyanis, hogy a 80. percben Francesco Acerbi befejelte az Inter harmadik gólját, de a bíró, Juan Luca Sacchi úgy látta, Roberto Gagliardini szabálytalankodott a támadás során, ezért a sípjába fújt, még azelőtt, hogy a labda a hálóba jutott volna. A visszajátszásokból kiderült, hogy nem Gagliardini volt a ludas, hanem szimplán két monzai játékos ütközött össze, de mivel a játékvezető idő előtt véget vetett a támadásnak, a videóbíró nem szólhatott bele a kérdésbe, nem nézhette vissza érvénytelenített találatként az esetet.

Az Internazionale játékosai nehezen fogadták el a történteket, főleg amiatt, hogy a ráadás alatt Denzel Dumfriesről a saját kapujába pattant a labda, így 2-2-es döntetlennel ért véget a mérkőzés, és a Monza két pontot elcsent a topcsapattól.

– Nagy befolyással volt az eset a meccsre, mindent megváltoztatott – mondta Acerbi góljáról Lautaro Martínez. – Ahogy az edző az öltözőben fogalmazott, négy vagy öt éve használják a VAR-t, de még mindig nem jöttek rá a csínjára-bínjára. Én már a megjelenésekor elleneztem, és azóta sem támogatom a videóbíró használatát, de hozzászoktunk, hogy ilyen az új futball. Ugyanakkor a megfelelő módon kellene használniuk, különben tönkretesz mindent. Ez nemcsak a mai napról szól, amikor nekünk ártott, hanem általánosságban sem tesz jót a labdarúgásnak.

 

Persze azt az argentin csatár is jól tudja, hogy a játékvezetői ítélet miatt a videóbíró megléte nélkül sem lett volna érvényes Acerbi találata.

– Magunkra vállaljuk a felelősséget a döntetlenért, korábban le kellett volna zárnunk a meccset. Remekül játszottunk az első félidőben, a másodikban teljesíthettünk volna jobban is, ugyanakkor a bíró is várhatott volna három másodpercet, mielőtt a sípjába fúj. Az idény kezdete előtt arról tájékoztattak minket, hogy a játékvezető és az asszisztensei ilyen esetben várnak majd néhány másodpercet – emlékeztetett a 25 éves játékos.

A Monza a tizennegyedik, az Inter pedig a negyedik helyen maradt a Serie A tabelláján, hét pontra elmaradva a listavezető Napolitól, amely este a Sampdoria vendégeként lép pályára.

– Tudjuk, hogy az előttünk lévő három csapat erős és jó formában van. Mi már így is túl sok pontot veszítettünk, nem szabad többet elhullajtanunk. Hosszú még az út, sokat kell javulnunk, de én hiszek benne, hogy bajnokok lehetünk az idényben.

Serie A, 17. forduló:
Monza–Internazionale 2-2 (1-2)
Fiorentina–Sassuolo 2-1 (0-0)
Juventus–Udinese 1-0 (0-0)

vasárnap:
Salernitana–Torino 12.30 (tv: Sport 2)
Lazio–Empoli 15.00 (Sport 2)
Spezia–Lecce 15.00
Sampdoria–Napoli 18.00 (Sport 2)
AC Milan–AS Roma 20.45 (Sport 2)

hétfő:
Hellas Verona–Cremonese 18.30 (Sport 1)
Bologna–Atalanta 20.45 (Sport 1)

Borítókép: Lautaro Martínez (Fotó: AFP/Filippo Monteforte)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.