Schäfer András röhög: világsztár csapattársat kaphat Berlinben

A Real Madrid színeiben ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, 38-szoros spanyol válogatott Isco német sajtóértesülések szerint az Union Berlin együttesébe igazol. A csapat magyar középpályása, Schäfer András röhögő hangulatjelekkel kommentálta a hírt az Instagramon, de állítólag nem viccről van szó: Isco már Berlinben várja a szokásos orvosi vizsgálatot.

Magyar Nemzet
2023. 01. 31. 9:49
Schäfer András
Schäfer András Fotó: INA FASSBENDER Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napok óta tartja magát a pletyka Németországban és Spanyolországban, hogy a jelenleg szabadon igazolható, csapat nélkül álló Isco az Union Berlinben folytatja a pályafutását. A német csapat kapitánya, Christopher Trimmel csak olajat öntött a tűzre, amikor a városi rivális Hertha ellen aratott szombati győzelem után az Instagramra feltöltött ünneplő csapatképhez azt írta, hogy ez Iscónak szólt. A poszt alatt a 30 éves spanyol középpályás egy bicepszet mutató hangulatjellel válaszolt, és több Union-játékos is hozzászólt , röhögő hangulatjelekkel reagált.

Isco legutóbb a Sevilla mezében futballozott Fotó: Twitter

Ebből voltak, akik arra következtettek, hogy csak viccről lehet szó, de ennek ellentmondanak a német Sky és a Kicker egybehangzó értesülései, miszerint Isco már landolt Berlinben, és kedden részt vesz a szokásos orvosi vizsgálatokon, amelyeken ha minden rendben van, alá is írja a szerződését az Unionnal.

Schäfer András és Laidouni mellé érkezhet

Isco tavaly decemberben bontotta fel a szerződését a Sevilla csapatával, amelybe nem sokkal korábban, a nyáron igazolt a Real Madridból. Jorge Sampaoli, a Sevilla edzője azt nyilatkozta, hogy Isco nem felelt meg a klub várakozásainak. Egyébként 19 meccsen 1 gól és 3 gólpassz fűződött a nevéhez rövid sevillai karrierje alatt.

Az Union Berlin nagy meglepetésre jelenleg a bajnoki címért is harcban van a Bundesligában, hiszen az éllovas Bayern München mögött mindössze egy ponttal lemaradva a második helyen áll. A fővárosi együttes középpályáján a Hertha elleni meccs után megsérült Schäfer András mellett a nemrég a Ferencváros csapatától igazolt tunéziai válogatott is bevethető, de Isco várhatóan támadóbb feladatokat kaphat majd Berlinben.

Isco szinte teljesen elértéktelenedett

Azt legkésőbb 2011 őszén megtudtuk, hogy Isco minden olyan kivételes képességgel meg van áldva, ami szükséges a klasszissá váláshoz. Akkoriban, 19 évesen még a Málaga játékosaként pályafutása első BL-meccsén duplával vezette 3-0-s győzelemre csapatát a Zenit ellen, majd a bajnokságban a Real Madrid védőit is rendre megbolondítva góllal járult hozzá a királyi gárda 3-2-es legyőzéséhez. A rá következő évben meg is kapta a legjobb 21 éven aluli futballistának járó „mini Aranylabdát”, azaz a Golden Boy-díjat.

Isco 2013-ban a spanyol futball legnagyobb tehetségeként igazolt 30 millió euróért a Realba, csakhogy a kiegyensúlyozottan jó teljesítménnyel hosszú évekig adós maradt a Santiago Bernabéuban. Voltak fellángolásai, jobb időszakai, főleg 2017-ben és 2018-ban, amikor jöttek a gólok és a gólpasszok is, és ekkor egészen 90 millió euróig felszökött az értéke. Az igazi áttörés azonban elmaradt, Isco nem tudott vezérré válni a pályán.

Kilenc év alatt 353 mérkőzésen összesen 53 gólt és 56 gólpasszt szerzett, továbbá 19 trófeát ünnepelt a Reallal, amelyből ötöt a Bajnokon Ligájában nyert, majd tavaly nyáron, 30 évesen talán már túl későn váltott, amikor a Sevilla csapatába igazolt, ahonnan ugyebár mindössze fél év után távozott. Iscót jelenleg az egykori csúcsértékének már csak a tizedére, mindössze 9 millió euróra tartják.

Borítókép: Schäfer András új csapattársa lehet Isco (Fotó: AFP/Ina Fassbender)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.