Ma nagyon fontos szám a 200-as a Hősök terén

Augusztus 19. és 27. között rendezik meg a budapesti szabadtéri atlétikai világbajnokságot, ami azt jelenti, hogy kedden a visszaszámlálás kerek számhoz érkezett: már csak kétszáz nap választ el bennünket attól a sporteseménytől, amilyenhez fogható még nem volt Magyarországon.

Magyar Nemzet
2023. 01. 31. 8:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztusban több mint kétszáz országból kétezer sportoló, összesen közel nyolcezer akkreditált résztvevő érkezik majd Budapestre az atlétika csúcseseményére, amelynek központi helyszíne a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központ lesz a pesti Duna-parton. A világbajnokság fontos helyszíne még a maraton- és gyalogló versenyek rajt- és célterülete, a Hősök tere, valamint a teljes útvonal, amely Budapest legszebb, történelmi városrészein halad át.

A szervezők tájékoztatása szerint 100 ezer belépőjegyet vásároltak meg a nézők az értékesítés első hónapjában, amely a nemzetközi szövetség várakozásit is felülmúlta. Miközben a jegyvásárlók többsége magyar, nagyon sokan érkeznek majd Angliából, az Egyesült Államokból és Németországból is, valamint kiemelkedő az érdeklődés a közép-európai térségben. A jegyek és bérletek továbbra is vásárolhatók a Jegy.atlétikaivilágbajnokság.hu oldalon, ahol a vb teljes programja is megtekinthető.

Nem csak nézőkből, önkéntesekből sem lesz hiány. Eddig harminc országból 3500-an regisztráltak a világ idei legnagyobb sporteseményének önkéntes programjába, és közülük választják ki majd azokat, akik ott lehetnek az eseményen.

– Nagy siker és egyben jól jelzi az atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos felfokozott várakozásokat, hogy alig több mint egy hónap alatt a vártnál jóval többen regisztráltak önkéntesnek. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki jelentkezett, és köszönettel tartozunk a szervezőbizottság önkéntes programot szervező partnerének, a Testnevelési és Sporttudományi Egyetemnek – fogalmazott Schmidt Ádám államtitkár, a világbajnokságért felelős kormánybiztos.

Önkéntesek a Hősök terén Forrás: Budapest 2023 Zrt.

A túljelentkezés ellenére a szervezők továbbra is arra biztatnak minden érdeklődőt, hogy regisztráljanak az Önkéntes.atlétikaivilágbajnokság.hu weboldalon, mert csak a határidő lejárta után választják ki az önkénteseket.

– Kulcsfontosságúak az önkéntesek, akik nélkül elképzelhetetlen lenne egy ekkora világversenyt megrendezni. Ők lesznek a vb nagykövetei, akik már a repülőtéren vagy a pályaudvaron fogadják a sportolókat és a nézőket. Ott lesznek a szállodákban, a buszokon, a melegítő- és a versenypályán is. Óriási a felelősségük és a dicsőség is jelentős részben az övék lesz, hiszen nekik is köszönhetjük majd, ha az álmaink valóra válnak és ez lesz minden idők legjobb atlétikai világbajnoksága – mondta Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója.

Magyarország minden szegletéből jelentkeztek már önkéntesek, és valamennyi korosztály képviselteti magát a tinédzserektől egészen a hetven év feletti nyugdíjasokig. Vannak közöttük diákok, akik a nyári szünetüket áldozzák a vb-re, és dolgozók, akik szabadságot vesznek majd ki, hogy ott lehessenek önkéntesként a világbajnokság izgalmas és színes forgatagában.

Az önkénesség semmilyen előzetes képzettséget nem igényel, de vannak olyan feladatok, például az egészségügyi és antidopping területen, ahol az önkéntesek speciális felkészítő képzésen vesznek majd részt, és ezt a tudást a későbbiekben is hasznosíthatják. 

Minden önkéntes megfelelő segítséget, információt és felkészítést kap annak érdekében, hogy kiválóan elvégezhesse feladatát, ami lehet például a tájékoztatás, a nézők segítése a lelátókon, az újságírók és tévések kiszolgálása a médiaközpontban, vagy akár a sportolók irányítása a stadionban. A munkavégzés minimális időtartama hét nap, de akár mind a kilenc napra is jelentkezhetnek az önkéntesek. Miután egy világversenyről van szó, a társalgási szintű angol nyelvtudás nélkülözhetetlen, de nagyon sokat tudnak segíteni az egyéb nyelvekben járatos jelentkezők is.

Borítókép: már csak kétszáz nap választ el bennünket az atlétikai világbajnokságtól (Forrás: Budapest 2023 Zrt.)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.