Svédország nem hibázott, az utolsó fordulóban dől el a sorsunk a vb-n

Svédország 35-30-ra legyőzte Izlandot a magyar csoportban, a hazai pályán játszó Európa-bajnok győzelmének köszönhetően a magyar válogatott a csoportja harmadik helyén várja a középdöntő utolsó fordulóját. Amennyiben nyer a Zöld-foki-szigetek ellen, és Svédország legyőzi Portugáliát, bejut a vb legjobb nyolc csapata közé.

Szilágyi László (Göteborg)
2023. 01. 20. 22:41
null
HANDBALL-WORLD-2023-ISL-SWE Fotó: ADAM IHSE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Svédország hihetetlenül magas színvonalú mérkőzésen 35-30-ra nyert Izland ellen, és bebiztosította az első helyét a magyar csoportban. Az Európa-bajnok válogatott az első félidőben háromgólos hátrányból állt fel, a szünet után már hat góllal is vezetett a 11 védést bemutató harmincéves kapusa, Andreas Palicka vezérletével. A győzelemmel Svédország megnyerte a középdöntőt, a vasárnapi, Portugália elleni utolsó mérkőzésének eredményétől függetlenül a csoportja élén végez.

A magyar válogatott remélt továbbjutása szempontjából nem közömbös a svédek záró találkozója. Magyarország csak akkor végezhet a csoportja második helyén, ha vasárnap legyőzi a Zöld-foki-szigeteket, és a már csoportelső Svédország folytatja a hibátlan teljesítményét, azaz nem veszít pontot Portugália ellen.

A II-es számú középdöntős csoport állása: 1. Svédország 8 pont, 2. Portugália 5, 3. Magyarország 4 (106-117), 4. Izland 4 (128-121), 5. Brazília 3, 6. Zöld-foki szigetek 0.

A magyar és az izlandi válogatott között az egymás elleni eredmény dönt a magyarok javára.

Borítókép: Andreas Palicka szenzációsan védett Izland ellen (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.