A kapitány a sérült ujjú kapust, Mikler Rolandot dicsérte

Két vereség után újra nyert a magyar válogatott a férfi-kézilabdavilágbajnokságon, és ezzel életben tartotta a továbbjutási reményeit. A 28-25-ös győzelem után Chema Rodríguez szövetségi kapitány a meccset eldöntő apró részletekről beszélt, és megemlített egy konkrét, sorsfordító mozzanatot.

Szilágyi László (Göteborg)
2023. 01. 20. 21:23
RODRÍGUEZ, Chema; RODRÍGUEZ VAQUERO, José María
Kristianstad, 2023. január 14. José María Rodríguez Vaquero, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság második fordulójában, a D csoportban játszott Magyarország - Izland mérkőzésen a svédországi Kristianstadban 2023. január 14-én. A magyar válogatott 30-28-ra győzött. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Döbbenetesen kemény, nehéz mérkőzés volt. Már elléptünk hat góllal, és a szünet után is úgy tűnt, hogy megnyugtató az előnyünk, de végül izgalmasan alakult a hajrá, illetve maga a mérkőzés is. Apró részletek döntöttek a javunkra – mondta a 28-25-re megnyert meccs után Chema Rodríguez szövetségi kapitány. Amikor egy konkrét apró részlet felől érdeklődtünk, Mikler Roland védését említette 25-24-nél, ami sorsfordító mozzanat volt. Ha a brazil lerohanás végén gól születik, akkor döntetlennel fordultak volna a hajrára a csapatok. De nem így történt, hála a sérült ujjal védő Miklernek. – Egyértelműen Mikler Roli bravúros védése a hajrában, amikor egy gyors letámadással Brazília kiegyenlíthett volna, de lélektanilag újra mi kerültünk előnybe, és ennek köszönhetően már meg tudtuk nyerni a meccset. De szerintem meg is érdemeltük ezt a győzelmet! Próbáltuk hatvan percen át tartani magunkat, végig magas szinten játszani, ami az ötödik meccsünkön már nem könnyű, de láttuk a korábbi összecsapásainkon, hogy elég volt fél percre kiengedni. Ilyen ez a világbajnokság, nem szabad gyengébb periódusba kerülni, mert az ellenfelek kinyírnak – nyilatkozta a kapitány.

Borítókép: Chema Rodríguez megérdemeltnek tartja a magyar győzelmet (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.