Újra megalázó helyzetbe került Szalai Ádám Svájcban

Folytatódik a bázeli zűrzavar: Szalai Ádám a bíróságon érte el tavaly, hogy visszavegyék őt az FC Basel első keretébe, erre a svájci klub most újra megalázó helyzetbe hozta a magyar csatárt, akit az U21-es együtteshez irányított. A 35 éves Szalai foggal-körömmel harcol a jogaiért, ami nem meglepő a szerződéséből a sajtóban kiszivárgott részletek ismeretében.

Magyar Nemzet
2023. 01. 03. 16:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alighanem megbánta már hogy tavaly februárban német együttesénél, a Mainznál a szerződése felbontását kérte, hogy szabadon igazolhasson a svájci élcsapathoz, az FC Baselhez. Akkoriban a legtöbben úgy gondolhatták, hogy Szalai a válogatott miatt is szeretett volna több játéklehetőséghez jutni, ez motiválta a klubváltásban, ám alig több mint fél évvel később, szeptemberben lemondta a szereplést a nemzeti csapatban.

Ma már sejthető, hogy Szalai legfőbb motivációja Svájcban a zökkenőmentes átlépés volt a játékoskarrier befejezése utáni életébe. A svájci Blick lap ugyanis arról írt, hogy Szalai szerződésének egy pontja arról rendelkezik, hogy a megállapodás lejárta után, azaz idén nyártól a Basel utánpótlásában kapna munkát, ahol így elindulhatna az edzői pályán.

Tulajdonképpen nemcsak Szalai Ádám jelenlegi helyzete játékosként, hanem az eltervezett jövője is veszélybe került azzal, hogy az ősszel komoly összetűzésbe keveredett a Basel vezetőségével.

Mint ismert, Szalai az első fél évben még rendszeresen játszott, 12 meccsen négy gólt szerzett a Basel színeiben, de tavaly nyáron a korábbi svájci csatárlegenda, Alexander Frei lett a csapat új vezetőedzője, aki látványosan mellőzni kezdte őt. Olaj volt a tűzre, amikor mindenfajta indoklás nélkül száműzték Szalait az első keretből, de ő nem hagyta magát, munkaügyi pert indított, s elérte, hogy visszavegyék.

Játszani persze szeptember 3-a óta egyáltalán nem játszott Szalai a Baselben, a meccskeretben is október elsején kapott helyet legutóbb. A klub igazgatótanácsának tagja, David Degen ki is jelentette, higy többet nem fog pályára lépni a Basel színeiben, amire Szalai ügynöke, Oliver Fischer magából kikelve reagált decemberben, kvázi amatőrnek nevezte a hússzoros svájci bajnok együttest.

Szalai Ádám visszavonulása is téma

A legújabb fejleményt a bazonline.ch írta meg, miszerint a Basel újra kitetette Szalait az első csapat keretéből, és az U21-es csapathoz vezényelte őt. A cikk szerint Alexander Frei vezetőedző csak azokkal akarta elkezdeni a felkészülést az új évben, akikre a tavaszi szezonban is számít, így Szalai Ádám, Kaly Sène, Tician Tushi, Yannick Marchand és Liam Chipperfield sem jelenhetett meg az első edzésen. Ők a csapat marbellai edzőtáborába sem utaznak el.

Korábbi információk szerint Szalai a nyárig szóló szerződése felbontásáról tárgyal, amely ha sikerül, akár a Bundesligába is visszatérhetne. Ugyanakkor a svájci lapok már a visszavonulását jósolják, mivel szerintük máshol már nem kapná meg azokat az anyagi feltételeket, amiket a Baselnél jelenleg még élvezhet.

Borítókép: Szalai Ádám (Fotó: FC Basel)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.