Visszatérhet a Puskás Arénába az Európa-bajnokság társgólkirálya

Immár teljes a magyar labdarúgó-válogatott 2023-as programja: eldőlt, hogy szeptember 10-én Csehország ellen vív felkészülési találkozót Marco Rossi csapata.

Magyar Nemzet
2023. 01. 26. 14:54
Budapest, 2022. szeptember 26. Magyar szurkolók a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország - Olaszország mérkõzés elõtt a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2023-as esztendő a magyar labdarúgó-válogatott számára az Európa-bajnoki selejtezőkről szól. Idén vívjuk mind a nyolc összecsapást, s egyértelmű célkitűzés, hogy Szerbia, Montenegró, Bulgária és Litvánia ellen olyan teljesítményt nyújtson a magyar csapat, amely elég az első két hely valamelyikének megszerzéséhez, azaz a 2024-es Eb-n való részvétel kiharcolásához.

együttesének két szabadnapja lesz a selejtezőcsoportban, ezekre felkészülési találkozót kötött le a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ). Az már korábban eldőlt, hogy március 23-án, a magyar nemzeti csapat idei első meccsén Észtország lesz az ellenfél a Puskás Arénában.

Csütörtökön jelentette be a másik, szeptember 10-i ellenfelet az MLSZ: Csehország legjobbjait fogadja majd Magyarország.

A cseh válogatott 38. a világranglistán, azaz két hellyel Magyarország mögött áll. Rossi csapatához hasonlóan Csehország is ott volt a legutóbbi vb-n, viszont lemaradt a katari világbajnokságról. Különbség viszont, hogy míg a magyar válogatott tavaly nagyszerű teljesítménnyel bent marad a Nemzetek Ligája A divíziójában, addig a cseh csapat kiesett az elitből, Spanyolország, Portugália és Svájc mögött lett csoportutolsó.

– Kifejezetten erős csapattal fogunk játszani, a cseh válogatott nagyon jó játékosokból áll, és szervezett futballt játszik – mondta az mlsz.hu-nak Marco Rossi szövetségi kapitány. – Az idei célunk, hogy az Eb-selejtezőkről kijussunk a kontinenstornára, és a selejtezősorozat hajrája előtt fontos szerepe lesz a csehek elleni mérkőzésnek, amelyen ugyanolyan keményen kell majd harcolnunk a győzelemért, mint a selejtezőkön.

Csehszlovákia kettéválása óta a magyar és a cseh válogatott három alkalommal mérkőzött meg egymással, mindannyiszor felkészülési találkozón. A legjobb emlékünk a 2012-es prágai meccs, amelyet Gyurcsó Ádám hajrában szerzett góljával nyertünk meg 2-1-re. Legutóbb 2013-ban játszott egymás ellen a két válogatott, akkor 1-1-es döntetlen született.

A csehek mégis pályára léptek már a 2019-ben átadott Puskás Arénában. A 2021-es Európa-bajnokságról ráadásul nagyszerű emlékeik vannak, hiszen a budapesti stadionban okoztak nagy meglepetést, amikor a nyolcaddöntőben 2-0-ra legyőzték Hollandiát Tomás Holes és a későbbi Eb-társgólkirály Patrick Schick góljával.

A magyar labdarúgó-válogatott 2023-as programja

Március 23., 19.30 Magyarország–Észtország (felkészülési mérkőzés, Puskás Aréna)
Március 27., 20.45 Magyarország–Bulgária (Eb-selejtező, Puskás Aréna)
Június 17., 18.00 Montenegró–Magyarország (Eb-selejtező, Podgorica)
Június 20., 20.45 Magyarország–Litvánia (Eb-selejtező, Puskás Aréna)
Szeptember 7., 20.45 Szerbia–Magyarország (Eb-selejtező, Belgrád)
Szeptember 10., 18.00 Magyarország–Csehország (felkészülési mérkőzés, Puskás Aréna)
Október 14., 20.45 Magyarország–Szerbia (Eb-selejtező, Puskás Aréna)
Október 17., 20.45 Litvánia–Magyarország (Eb-selejtező, Kaunas)
November 16., 20.45 Bulgária–Magyarország (Eb-selejtező, Szófia)
November 19., 15.00 Magyarország–Montenegró (Eb-selejtező, Puskás Aréna)

Borítókép: Idén hat mérkőzésen játszik hazai közönség előtt a magyar válogatott (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.