Az ifjú csapattárs azonnal a nevetség tárgyává tette Alonsót + videó

A kétszeres Formula–1-es világbajnok Fernando Alonso az Aston Martin hétfői autóbemutatóján folytatta a hízelgést új munkaadója és csapattársa, Lance Stroll felé, miközben az esemény egy pontján a nevetség tárgya lett. A 41 éves spanyol pilóta felkészült rá, hogy a briteknél elvégzett munkájának gyümölcsét a jövőben más aratja le.

Magyar Nemzet
2023. 02. 14. 16:43
Fernando Alonso aston Martin
Fernando Alonso aston Martin Forrás: twitter.com/AstonMartinF1
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új oldaláról mutatkozott meg Fernando Alonso, amióta az Aston Martinhoz igazolt. A kétszeres világbajnok öndicsérő nyilatkozatainak immáron nyoma sincs, árad belőle a szerénység és az elhivatottság. Arra készül, hogy alázatosan fog dolgozni a csapat érdekeiért, amely 2025 végére szeretne a bajnokaspiránsok közé kerülni. Alonso szerződése addigra már lejár, hiszen a spanyol a 2024-es idény végéig kötelezte el magát a britekhez, tehát ha valóban elérik a céljaikat, előfordulhat, hogy – hivatalosan legalábbis – ő már talán nem lesz a siker részese.

– Valószínűleg ez lesz az utolsó csapatom versenyzőként a Formula–1-ben – fedte fel az Aston Martin hétfői autóbemutatóján Alonso. – Évek óta ismerem Lawrence-et és Lance-t, most megadatott a lehetőség, hogy egy csapatnál versenyezhessünk, és remélhetőleg bajnoki címekért harcolhassunk a jövőben. Ha már nem is fogok versenyezni akkor, büszke leszek rá, hogy a csapat részese voltam – fogalmazott, majd hozzátette, idén az Aston Martinnal azon lesznek lesz, hogy egy olyan autót fejlesszenek, amellyel megalapozhatják a jövő sikereit.

Persze Alonsónak az sem lenne ellenére, ha idén is képesek lennének meglepni a mezőnyt egy-egy kiugró eredménnyel. Bár azzal tisztában van, hogy ehhez „külső segítségre” is szükségük lesz. – Hiszem, hogy az Aston Martinnal újra futamot nyerhetek, ha nem is idén. Egyelőre a földön kell maradnunk. Ha azt mondanám, hogy idén a győzelmekért fogunk harcolni, akkor az nem lenne igaz. De ha úgy adódik, hogy minden a kezünkre játszik, gondolok itt az időjárási körülményekre is, akkor megragadjuk az esélyt.

 

A spanyol pilóta az autóbemutató során megragadta az alkalmat, hogy odaszúrjon korábbi csapatainak, hiszen elmondása szerint a zöldeknél olyat tapasztalt, amit még korábban sosem. – A csapat minden tagja alázatos és éhes a sikerre. Talán még némi tapasztalatra van szükségük, hogy a bajnoki címekért, győzelmekért és dobogós helyezésekért harcba tudjanak szállni, de hisznek benne, hogy egyszer el tudják érni ezeket a sikereket. Teljesen más ez az istálló, mint az összes többi, amelynél korábban megfordultam. Ők elkényelmesedtek, mivel a múltban sikeresek voltak. A negyedik és ötödik helyezéseknek is örültek, sőt, még ha a hetedik helyen végeztünk, akkor is ünnepelni kellett. Az Astonnál viszont nem lesz ünneplés, amíg nem győzünk. Ezt pozitívumnak tartom – árulta el Alonso.

 

Máris április elseje van?

A kétszeres vb-győztes az Aston Martin színeiben adott első interjú során a csapattársának hízelgett, 

világbajnok-alapanyagnak nevezte Lance Strollt. Ez annak fényében nem meglepő, hogy a kanadai versenyző az istálló tulajdonosának, Lawrence Strollnak a fia… Egyébként viszont sokan megmosolyogták Alonso szavait, hiszen Lance-t finoman szólva nem sorolják a mezőny legtehetségesebb tagjai közé, inkább az az általános vélemény, hogy a családi köteléknek köszönheti, hogy szerepelhet a királykategóriában. A korábbi Formula–1-es pilóta, Ralf Schumacher is utóbbival ért egyet, az Instagram-oldalán így reagált Alonso nyilatkozatára: „Na persze! A Formula–1-es autók meg repülni tudnak. Talán már április elseje van?”

Alonsóból az Aston Martin bemutatóján maga Lance Stroll is viccet csinált. Természetesen neki nem az szúrta a szemét, hogy megdicsérték, mindössze egy rajongói kérdésre válaszolt őszintén, ami arra vonatkozott, hogy gyermekkorában Strollnak ki volt a kedvence a száguldó cirkuszban.

Rajongtam a Formula–1-ért, imádtam a versenyzést. Fiatalon figyeltem Fernandót, ahogy sorra nyeri a versenyeket és a világbajnoki címeket, de nem fogok hazudni, én Michaelnek szurkoltam. Most persze nagyon örülök, hogy Fernando a csapattársam – mondta Stroll a közönség általános derültségére. A kérdező kisfiú ezután bevallotta, ő viszont Alonsónak szurkol, így a spanyolnak is megadatott a lehetőség, hogy visszavágjon a csapattársának:

Borítókép: Fernando Alonso az Aston Martin szerelésében (Fotó: Twitter.com/astonmartinf1)


 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.