Djokovics besokallt és nyilvánosan kipakol a kétkedőknek

Ahogy telnek a napok, Novak Djokovics kénytelen belenyugodni abba, hogy nem utazhat Amerikába, így nem lehet ott a szezonnyitó Indian Wells-i keménypályás tornán. Abba viszont nem hajlandó beletörődni a szerb világelső, sőt besokallt tőle, hogy továbbra is napirenden van a vád, miszerint csak eljátszotta a sérülését az Australian Openen. Djokovics bejelentette, napokon belül sajtótájékoztatót tart és a nyilvánosság előtt tálal ki bizonyítékokat bemutatva. Addig is nélküle zajlik az élet a teniszvilágban, Buenos Airesben Carlos Alcaraz, Rotterdamban pedig Danyiil Medvegyev nyert tornát.

Magyar Nemzet
2023. 02. 20. 7:40
Paris, France. 06th Nov, 2022. Novak Djokovic of Serbia during a press conference of the Rolex Paris Masters, ATP Masters 1000 tennis tournament, on November 6, 2022 at Accor Arena in Paris, France. Photo by Victor Joly/ABACAPRESS.COM Credit: Victor Joly/
2KDHYJF Paris, France. 06th Nov, 2022. Novak Djokovic of Serbia during a press conference of the Rolex Paris Masters, ATP Masters 1000 tennis tournament, on November 6, 2022 at Accor Arena in Paris, France. Photo by Victor Joly/ABACAPRESS.COM Credit: Victor Joly/Alamy Live News Fotó: Alamy Stock Photo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Már meghoztam a döntést, de többet egyelőre nem mondhatok. Sajtótájékoztatót tartok, amelyen minden kérdésre válaszolok. A PR-csapatom már szervezi az eseményt, néhány napon belül postázzuk a meghívókat – mondta Novak Djokovics a szerb Sportal lapnak.

A téma ugyanaz, mint az Australian Open során mindvégig. Djokovics sérülése – vagy szimulálása, ahogy sokan megfogalmazták a gyanújukat. A szerb világelsőnek ebből lett elege. Ezért döntött úgy, hogy kitálal a sajtónak, s miként már korábban is utalt rá, orvosi leletekkel támasztja alá, hogy mennyire súlyos volt a combizomhúzódása, a melbourne-i tornán megnehezítette a dolgát.

Djokovics elengedheti Indian Wellst

Novak Djokovics, mi mást, elégtételt vár a bizonyítékok feltárásától. Miközben arról valószínűleg le kell tennie, hogy ott legyen az amerikai keménypályás idény szezonnyitóján, a március hatodikán kezdődő Indian Wells-i tornán. Az Egyesült Államok Kongresszusa ugyan a múlt héten úgy szavazott, hogy eltörli a koronavírus elleni oltással nem rendelkező elől a beutazási korlátozásokat, de a szenátus ezt még nem hagyta jóvá. Djokovics speciális elbírálásban bízik, amit a verseny szervezői is támogatnak, de szinte reménytelen, hogy ezt megkapja. Így egyelőre csupán az biztos, hogy a 22-szeres Grand Slam-torna-győztes február 27-től Dubajban játszik.

Alcaraz és Medvegyev is tornát nyert

Két korábbi világelső, Carlos Alcaraz és Danyiil Medvegyev is tornát nyert vasárnap, jelezve, hogy kezdik visszanyerni a formájukat.

Alacaraz sérülés miatt kénytelen volt kihagyni az Australian Opent, s négy hónapos kihagyás után versenyzett ismét. A spanyol titán a Buenos Aires-i torna döntőjében 6:3, 7:5-re győzte le a brit Cameron Norrie-t. Ez a 19 éves kiválóság hetedik tornagyőzelme, amelyek közül a legjelentősebb a tavalyi sikere a US Openen.

– Nagyon jól éreztem magam a döntőben. Tudtam, hogy nagyon nehéz lesz. Az elején erősen koncentráltam, hogy rendben legyen a játékom. Ez az a szint, amit a döntőkben hoznom kell – nyilatkozta magabiztosan Alcaraz a döntő után.

 

Egy másik korábbi világelső, az orosz Danyiil Medvegyev Rotterdamban nyert viadalt, a fináléban 5:7, 6:2, 6:2-re múlta felül az olasz Jannik Sinnert. Medvegyev Melbourne-ben már a harmadik fordulóban kiesett, miután három szettben kikapott az amerikai Sebastian Kordától, s ennek következtében visszacsúszott a tizenegyedik helyre a világranglistán. Rotterdami sikerével ismét ott van az első tízben.

– Nagyon kemény meccs volt mindkettőnknek. Jannik az első szettben egyértelműen jobban játszott nálam. A folytatásban szerencsére sikerült mentálisan fölé kerekednem – Medvegyev ezzel magyarázta a győzelmét.

Borítókép: Djokovics kitálalni készül (Fotó: James Richardson)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.