Babos Tímea és a női világelső ugyanarra a sorsra jutott

Véget ért a magyarok számára az Australian Open. Babos Tímea és Kristina Mladenovics számára a második forduló jelentette a végállomást párosban. Egyesben meglepetésre kiesett a világranglistát toronymagasan vezető Iga Swiatek, a wimbledoni bajnok Jelena Ribakina győzte le.

Magyar Nemzet
2023. 01. 22. 7:48
Iga Swiatek
TENNIS-UAE Fotó: AFP/RYAN LIM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Babos Tímea és Kristina Mladenovics ezúttal nem tudott eljutni az Australian Open végjátékáig. A tornán kétszeres győztes páros számára ezúttal a második forduló jelentette a végállomást Melbourne-ben, ahol sima vereséget szenvedtek a negyedik kiemelt Hunter, Mertens duótól.

Ennél meglepőbb eredmény volt, hogy két játszmában kiesett a női világelső is, a rangsort toronymagasan vezető Iga Swiatek. A lengyel teniszező Jelena Ribakina ellen szenvedett vereséget, aki tavaly meglepetésre megnyerte a wimbledoni tornát, azóta viszont nem játszott éljátékoshoz méltó teniszt – egészen az Australian Openig, ahol a tavalyi döntős után a világ legjobbját is legyőzte.

Ribakina ellenfele a negyeddöntőben Jelena Ostapenko lesz, aki korábban Bondár Annát is búcsúztatta. Sőt a négy forduló alatt a magyar lány volt az egyetlen, aki szettet tudott nyerni a 2017-es Roland Garros-bajnok ellen, a negyedik fordulóban ugyanez a tavalyi Garros-döntősnek, Coco Gauffnak sem jött össze, hiába segített volna rajta Mike Tyson is.

A férfiak versenyében Karen Hacsanov jutott elsőként a negyeddöntőbe, aki az első két játszmában egyetlen játékot sem engedélyezett a japán Nisiokának. A lengyelek rossz napja pedig folytatódott: egyes pályafutásának utolsó ellenfele, Hubert Hurkacz döntő szett szuper tie breakben kikapott az amerikai Sebastian Korda ellen, aki korábban már Danyiil Medvegyevet is búcsúztatta Melbourne-ben.

Australian Open, vasárnapi eredmények

Női páros, 2. forduló
Hunter, Mertens (ausztrál, belga, 4.)–Babos, Mladenovic (magyar, francia) 6:3, 6:3

Női egyes, 4. forduló
Ribakina (kazah, 22.)–Swiatek (lengyel, 1.) 6:4, 6:4
Ostapenko (lett, 17.)–Gauff (amerikai) 7:5, 6:3

Férfi egyes, 4. forduló
Hacsanov (orosz, 18.)–Nisioka (japán, 31.) 6:0, 6:0, 7:6
Korda (amerikai, 29.)–Hurkacz (lengyel, 10.) 3:6, 6:2, 6:2, 1:6, 7:6

Borítókép: Iga Swiatek már a negyeddöntőbe sem jutott be (Fotó: AFP/RYAN LIM)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.