Medvegyev szerint a legyőzője kicsit olyan, mint Djokovics

Meglepően korán kiesett Danyiil Medvegyev az Australian Openen, miután három szettben vereséget szenvedett az amerikai Sebastian Korda ellen a 3. fordulóban pénteken. Veresége miatt a tavaly még világelső orosz kiesik a top 10-ből a világranglistán.

Magyar Nemzet
2023. 01. 20. 18:23
Danyiil Medvegyev US Open
Russia's Daniil Medvedev hits a return to Australia's Nick Kyrgios during their 2022 US Open Tennis tournament men's singles Round of 16 match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York, on September 4, 2022. (Photo by COREY SIPKIN / AFP) Fotó: AFP/Corey Sipkin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már az első adogatását elveszítette Sebastian Korda ellen Danyiil Medvegyev, aki rövidítésben maradt alul az első szettben. A második szett már simábban alakult Korda számára, a harmadik játszmában viszont akadtak olyan pillanatok, amikor úgy tűnt, hogy Medvegyev feltámadhat. A szett az elsőhöz hasonlóan rövidítésben dőlt el, Medvegyev az ellenfél négy meccslabdáját is megúszta, végül azonban Korda nyert az Australian Open 3. fordulójában.

– Ezen a meccsen Korda egyszerűen jobb volt nálam – ismerte el Medvegyev. – Mostanában szenvedek az ilyen mérkőzéseken, amelyeken az ellenfelek képesek magas szinten játszani. Vissza kell találnom önmagamhoz. Ezért kemény a tenisz, mert a top harmincban bárki legyőzhet bárkit. Persze a top 10 többé-kevésbé kiegyensúlyozott.

Nos, Medvegyev a világranglista frissítése után már nem lesz tagja a top 10-nek, ugyanis a 12. helyre fog visszaesni. Pedig 2021-ben és 2022-ben is döntőt játszott az Australian Openen, az utóbbi alkalom után, tavaly februárban vezette is a világranglistát.

Medvegyev legyőzője, a 22 éves Sebastian Korda Petr Korda fia, aki 1998-ban megnyerte az Australian Opent, édesanyja, Regina Kordová – lánykori nevén Rajchtrová – szintén teniszező volt, 1991 áprilisában a 26. helyen állt a női világranglistán. Medvegyev kicsit Novak Djokovicshoz hasonlította a stílusát.

– A legnehezebb ellene az, hogy nagyon erősen üti meg a labdát, talán az egyik legerősebb ütő a mezőnyben. Van még néhány srác, akik hasonlóan játszanak, de ők sokkal többet hibáznak. Korda nem téveszt olyan sokszor. Abban pedig különbözik a játéka a többiekétől, hogy agresszív, nagyon korán üti meg a labdát. Kicsit olyan, mint Novak – fogalmazott a kiesett orosz teniszező.

Borítókép: Danyiil Medvegyev (Fotó: AFP/Corey Sipkin)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.