Bondár Anna megszorongatta a Grand Slam-bajnokot

Az Australian Open második fordulójába a három magyar női induló közül egy jutott be. Bondár Anna a 2017-es Roland Garros-bajnok Jelena Ostapenko ellen is sokáig jól játszott, de végül az esélyesebb lett teniszező nyert.

2023. 01. 18. 9:55
Bondár Anna - Fucsovics
Nagyvárad 20221111 Tenisz Billie Jean King Cup Románia Magyarország fotó kovács péter Nemzeti Sport Bondár Anna Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint hat órát várt a kezdésre az eredetileg kiírt kezdési időponthoz képest az eső miatt Bondár Anna és ellenfele, a 2017-es Roland Garros-bajnok Jelena Ostapenko az Australian Open szerdai játéknapján. Bondár a román Ana Bogdan legyőzésével jutott a második fordulóba, karrierje során először Grand Slam-tornán.

Amikor nagy nehezen elindult a második körös találkozó a magyar és a lett teniszező között, akkor is már az első játékban ismét törölni kellett a vonalakat. Ennek ellenére hosszabb megállás nélkül tudtak játszani.

Bondár előzetesen úgy számolt, hogy kulcsfontosságú lesz az adogatása a mérkőzés alakulása szempontjából, s abban is bízhattunk, hogy a nagy ütőerejű, rendre rengeteg kockázatot vállaló Ostapenko sokat hibázik majd.

Egyik sem teljesült maradéktalanul, de Bondár tartotta a lépést riválisával, sőt 5:4-nél adogathatott az első játszmáért. Ostapenko azonban visszavette a bréket, és végül rövidítés után szettelőnyhöz jutott.

A második játszmában is fej fej mellett haladtak a játékosok. Ezúttal Ostapenko került kétszer is brékelőnybe, de Bondár mindkét alkalommal azonnal válaszolt fogadóként.

S a döntő pillanatban ezúttal a magyar lány játszott jobban: 6:5-nél semmire vette el ellenfele adogatójátékát, és kiharcolta a harmadik játszmát.

A döntő szett viszont egyáltalán nem úgy alakult, ahogy reméltük, Ostapenko sima, 6:0-s játszmával fejezte be a mérkőzést.

Női egyesben így már nem marad versenyben magyar játékos, viszont Gálfi Dalmához, Udvardy Pannához, és a Melbourne-ben csak párosban szereplő Babos Tímeához hasonlóan Bondár Annának is lesz még fellépése az Australian Openen.

Australian Open, 2. forduló

Női egyes
Ostapenko (lett, 17.)–Bondár (magyar) 7:6, 5:7, 6:0

Borítókép: Bondár Anna (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.