Rafael Nadal újra megsérült, kiesett az Australian Openről

Már a második fordulóban kiesett a címvédő Rafael Nadal az Australian Openen. A spanyol klasszist a második szettben hosszasan ápolták, de végigjátszotta a Mackenzie McDonald elleni találkozóját. Nadal nagybátyjának új tanítványa, Félix Auger-Aliassime viszont fordított, kétszettes hátrányból nyert. Az eső miatt rengeteget csúszott a program.

2023. 01. 18. 7:32
Rafael Nadal Australian Open
Spain's Rafael Nadal reacts as he plays against USA's Mackenzie McDonald during their men's singles match on day three of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 18, 2023. (Photo by MANAN VATSYAYANA / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE -- Fotó: AFP/Manan Vatsyayana
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok volt a baljós előjel, mégis bizakodó volt az Australian Open előtt. Az első fordulóban egy szettet ugyan elveszített a brit Jack Draper ellen, de akkor még továbbjutott.

Rafael Nadal Australian Open
Rafael Nadal ápolásra szorult, majd kiesett. Fotó: AFP/Manan Vatsyayana

S lehet, hogy az amerikai Mackenzie McDonald ellen is fordított volna, ha nem sérül meg ismét. Az első játszma elvesztése után a második szettben egyszer még felállt brékhátrányból Nadal, nem sokkal ezután viszont az öltözőbe vonult ápolásra.

Rafael Nadal felesége már ekkor sírt a lelátón...

A spanyol ugyan visszatért a pályára, de szemmel láthatóan nem tudott megfelelően mozogni. Végigjátszotta a találkozót, de három szettben kikapott, és kiesett.

A helyszínről érkező információk nem teljesen egyértelműek, egyes megfigyelők szerint a csípője, mások szerint a lába sérült meg Nadalnak, aki eleve nem százszázalékosan érkezett meg Melbourne-be, ugyanis a tavaly Wimbledonban elszenvedett hasfalsérülése azóta sem jött teljesen rendbe. Akkor sem akarta feladni a meccsét, sőt meg is nyerte a negyeddöntőjét, utána viszont az elődöntőre már nem tudott kiállni.

A harminchat éves Nadal esetében pedig ismét adódik a kérdés: vajon utoljára játszott-e az Australian Openen?

A meccset tető alatt játszották, az eső miatt tovább csúszik a program. Bondár Anna és Jelena Ostapenko magyar idő szerint hajnal egy órára kiírt találkozója több mint hat órával később kezdődött el, míg és Udvardy Panna egymás elleni páros meccsét a csütörtöki programra halasztották.

Nadal mellett kiesett még egy Grand Slam-bajnok, a kétszeres wimbledoni győztes Petra Kvitová. Gondba került Nadal nagybátyjának új tanítványa, Félix Auger-Aliassime, valamint a görög Maria Szakkari is, de ők meg tudták fordítani a találkozójukat.

Simán nyert viszont a női világelső Iga Swiatek Udvardy Panna legyőzője, a kolumbiai Camila Osorio ellen, és kiesett a selejtezőben Marozsán Fábián és Piros Zsombor ellen is nyertes kínai szupertehetség, a tizenhét éves Sang Csün-cseng is.

Australian Open, 2. forduló

Férfi egyes
McDonald (amerikai)–Nadal (spanyol, 1.) 6:4, 6:4, 7:5
Auger-Aliassime (kanadai, 6.)–Molcan (szlovák) 3:6, 3:6, 6:3, 6:2, 6:2
Sinner (olasz, 15.)–Etcheverry (argentin) 6:3, 6:2, 6:2
Tiafoe (amerikai, 16.)–Sang (kínai) 6:4, 6:4, 6:1

Női egyes
Swiatek (lengyel, 1.)–Osorio (kolumbiai) 6:2, 6:3
Pegula (amerikai, 3.)–Szasznovics (fehérorosz) 6:2, 7:6
Szakkari (görög, 6.)–Snajder (orosz) 3:6, 7:5, 6:3
Kalinyina (ukrán)–Kvitová (cseh, 15.) 7:5, 6:4

Borítókép: Rafael Nadal ismét megsérült (Fotó: AFP/Manan Vatsyayana)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.