Kiderült, Nagy Lászlót megfenyegették, ezután érkezett Remili Veszprémbe

A napokban eldőlt, hogy a francia olimpiai és világbajnok Nedim Remili a Telekom Veszprém kézilabdacsapatában folytatja pályafutását. A jobbátlövő három és fél éves szerződést kötött, 2026-ig erősíti a Veszprémet. Remili leigazolásáról most kulisszatitkok derültek ki.

Magyar Nemzet
2023. 02. 10. 19:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mindenkivel tárgyaltam, aki balkezes, még Nagy Lacit is megfenyegettem, hogy menjen vissza edzeni” – emlékezett az Omar Yahia súlyos sérülése utáni pánikra Csík Zoltán, aki Stockholmból váratlanul utazott Kielcébe, hogy nyélbe üsse az év kézilabdás üzletét, Nedim Remili leigazolását. A Telekom Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója elmondta, az olimpiai és világbajnok francia sztár szerződtetése nem szerepelt a büdzsében, ezért extra támogatást kapott a tulajdonostól, aki csak azt kérte tőle: „Okosan tárgyalj!”

remili
Remili már Veszprém-mezben (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

 

A szenzációs igazolás egészen elképesztő részleteire a Sport TV-ben derült fény a Kézivezérlés Extrában; Ágai Kis András és Borsos Attila beszélgetett Csík Zoltánnal.

A 27 éves Nedim Remili 2017-ben világbajnok, 2021-ben olimpiai bajnok lett, és tagja volt az idei vb-n ezüstérmes francia válogatottnak is. Mindhárom tornán beválasztották az All Star-csapatba.

 

A francia átlövő a mostani BL-kiírásban eddig 26 gólt jegyzett a lengyel Kielcében, és a veszprémiek remélik, hogy az egyenes kieséses szakasztól kezdve tovább gyarapítja majd találatai számát. A csoportkörben még nem léphet pályára a Veszprémben az EHF szabályzata szerint.

A Sport TV-ben elhangzott beszélgetés itt tekinthető meg:

Borítókép: Remili tagja volt az idei vb All Star-csapatának (Fotó: MTI/EPA/PAP/Lukasz Gagulski)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.