Iváncsik Mihály helyzetbe hozná Ligetvárit és elküldené Sipost

A Telekom Veszprém hazai pályán váratlan, 37-36-os vereséget szenvedett szerdán a dán GOG Gudme együttesétől a férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában. A korábbi világbajnoki ezüstérmes Iváncsik Mihály, aki a fiai révén fanatikus Veszprém-drukker, sarkos véleményt fogalmazott meg nem csupán a csapat teljesítményéről, hanem annak több játékosáról is. Ligetvári Patriknak például több lehetőséget adna, Sipos Adriánt viszont visszaküldené Tatabányára.

Magyar Nemzet
2023. 02. 09. 18:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Veszprém veresége talán azzal indokolható, hogy a kulcsjátékosai még nem pihenték ki a világbajnokság fáradalmait. A 37-36-os kudarc így is váratlan. Ezen a véleményen van az 1986-os világbajnokságon ezüstérmes magyar válogatott egyik oszlopos tagja, a már 63 éves Iváncsik Mihály is, aki a szintén válogatottságig jutott két fia, Gergő és Tamás révén hatalmas Veszprém-drukker.

– Egyértelmű, hat-nyolc gólos veszprémi sikerre számítottam. Más kérdés, hogy a pályán egyáltalán nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan reméltem – mondta Iváncsik Mihály a Jochapress.hu érdeklődésére. Majd a mérkőzésen túlmenően is elemezte a Veszprém helyzetét.

– Már régen azt mondom, fiatalítani kellene. Most végre Zoran Ilic egész komoly lehetőséget kapott és nem is szerepelt rosszul. De még fiatal ahhoz, hogy tartósan megoldja a ráeső feladatokat.

Ha én vagyok az edző, már többet játszatnám védekezésben és támadásban is Ligetvárit, mert a sérülések miatt komoly átlövő nélkül maradt a csapat. Pechmalbek jó játékos, de egyedül ő sem lehet sikeres. És ott van a Sipos, aki szerintem egyenesen nem odavaló. Talán más munkát kellene vállalnia, de minimum vissza kellene mennie Tatabányára.

 

A Veszprémnek a Gudme elleni vereség miatt a Magdeburg vendégeként legalább egy pontot kellene szereznie, hogy megőrizze a második helyét az A csoportban.

– Nagyon kemény erőpróbának ígérkezik. A most látottaknál sokkal többre lenne szükség, hiszen e hatvan perc során szerintem csak Cupara hozta a tőle elvárható teljesítményt. Arra most nem is akarok gondolni, mi következhet, ha a Magdeburgtól sem sikerülne pontot vagy pontokat szerezni – mondta Iváncsik Mihály, aki a válogatottról is elmondta a véleményét.

– Ott sem fenékig tejföl az élet, hiszen a világbajnokságon a legjobb nyolc közé történt bejutásunkhoz egy jó adag szerencsére is szükségünk volt. Ehhez nem csak Izland legyőzésére volt szükség, hanem arra is, hogy a brazilok váratlanul pontot vegyenek el a portugáloktól. Ha ugyanis ott csak egyetlen góllal is, de portugál győzelem születik, mi máris mehettünk volna az alsóházba – jegyezte meg kritikusan, mindamellett bízik abban, hogy a magyar válogatott kiharcolja az olimpiai kvalifikációt. Szerinte is sokat lendíthet a csapaton, hogy a sérüléséből felépült és új csapatában, a Paris Saint-Germainben már bemutatkozott is csatasorba állhat. 

Iváncsik Mihály huszonnegyedik éve a győri Audi-gyárban dolgozik, ahol az utóbbi években a kész gépkocsik végső átvételét végzi három műszakban.

– Még másfél évem van a nyugdíjig, amikor az ezüstjubileumot elérve szeretném a munkát abbahagyni. Legfőbb vágyam, hogy onnan kezdve még több időt tölthessek három fiú- és két leányunokámmal – mondta annak jeleként, hogy neki is a család az első.

Momir Ilics: Több játékosunk kiégett

– Gratulálok a GOG-nak a győzelemhez. Nem vagyok elégedett természetesen, hogy a fantasztikus közönségünk előtt ebben a hangulatban veszítettünk. Aggasztó, hogy 0-4-gyel kezdünk egy találkozót, után egy kicsit jobban ment, de a védekezésünk továbbra sem volt az igazi. Tavaly a Portó ellen hasonló találkozót vívtunk, az akkor döntetlen lett. Sok játékosunk teljesen kiégve ért vissza a vb-ről, ahol nagyon sok mérkőzést játszottak. Nem akarok persze kifogást keresni. Ez egy nehéz szituáció, de dolgoznunk kell tovább, hogy visszataláljunk a saját játékunkhoz – értékelte a mérkőzést Momir Ilics, a Veszprém vezetőedzője.

A B csoportban a Szeged csütörtökön 18.45-től játszik a szintén dán Aalborg vendégeként.

Borítókép: Iváncsik Mihály bátran vállalja a véleményét (Fotó: Kemsport.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.