Váratlan veszprémi vereség Marian Cozma halálának évfordulóján

A férfikézilabda Bajnokok Ligája idei első játéknapján a csoportjában a második helyen álló Telekom Veszprém az ötödik GOG Gudmét fogadta. Egy félidő után két góllal vezetett a Veszprém, de a végén 37-36-ra kikapott.

Magyar Nemzet
2023. 02. 08. 20:20
null
Veszprém 20230208 Kézilabda Telekom Veszprém Gog BL Bajnokok Ligája Foto: Szabó Miklós Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Katasztrofálisan kezdődött a Veszprém idei első Bajnokok Ligája-csoportmérkőzése. Öt és fél percig gólképtelen volt Momir Ilics csapata, veszprémi időkérés után, 0-4-nél szerezte meg az első gólját a játéknap előtt a csoportban a második helyen álló magyar csapat a dán GOG Gudme ellen.  

A nyolcadik percben a tizennégy éve meggyilkolt korábbi veszprémi beálló, a nyolcas mezben játszott Marian Cozma nevét harsogta a veszprémi közönség. Ekkor a nyolcas szám bűvöletében élve, már nyolc gól esett. Ebből hatot a vendégek dobtak, kettőt a hazaiak. 

LAUGE SCHMIDT, Rasmus
Lauge nehezen tudott kibontakozni a honfitársai ellen. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A 9. percben mutatott be először védést a veszprémi kapus, Rodrigo Corrales.
A folytatásban egy kettős emberhátrány lassította a GOG lendületét, stílszerűen nyolc gólnál érte utol a Veszprém a dán bajnokot. 
Negyedóra után jöttek a veszprémi cserék: Elderaa és Nenadics, Mahé és Lauge kapott pihenőt. Pechmalbec helyett Nilsson érkezett. A 20. percben Vajlupau góljával először vezetett a Veszprém. 

MAHÉ, Kentin
Kentin  Mahé az egyéni akciókat erőltette. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

De nem tudta leszakítani a GOG-t. A Corrales helyére beállt Cupara bravúrokkal kezdett. Morten Olsen és Simon Pytlick és az elképesztő tempó volt a legnagyobb ellenfele a Veszprémnek. A félidőt, amely nem a védekezésről szólt Nenadics bombája zárta, 21-19-es veszprémi előnnyel mentek szünetre a csapatok.

21-19-ről lett egy pillanat alatt 21-22 a második félidő elején. A GOG nem lassított, Morten Olsen és Simon Pytlick vezényelte dán bajnok szétfutotta a Veszprémet. Cupara bravúrjával és góljával megint visszavette a vezetést a magyar ezüstérmes, de ennek nem volt különösebb jelentősége, mert pillanatok alatt változott az állás. Pontatlan és sebességben sokkal lassabb volt ellenfelénél a Veszprém, de arra senki sem számított, hogy hét perc alatt hét gólt kap a második félidőben. Mínusz háromnál állt át Momir Ilics a hét a hat elleni támadó játékra, de ez sem hozott sikert. Négygólos dán előnynél kért időt a Veszprém, húsz perccel a vége előtt. 

Úgy tűnt, megint Cupara lesz a megmentő, a szerb kapus hozott egy-két bravúrt, de a hét a hat elleni játékot gyors középkezdésekből elért gólokkal büntette a GOG, ezért nem sikerült a gyors felzárkózás. Visszaállt a hat mezőnyjátékosra a Veszprém, feljött egy gólra, ekkor kért időt a GOG edzője, visszaállt a dán bajnok is a hat mezőnyemberre. Ilics bő tíz perccel a vége előtt egyenlített, majd a vezetésért támadhatott, de hibázott, és utána megint futhatott az eredmény után.  

Az utolsó tíz percben Nilsson kiállítása miatt meccslabdához jutott a GOG, de Cupara védett, a lerohanás végén Marguc testen lőtte a labdával Tobias Thulin kapust. Az ellenoldalon gól esett, Ilics mínusz háromnál időt kért. Elderaa szépített, Nenadics egyre faragta a hátrányt. Strlek kiegyenlített szűk három perccel a vége előtt. Sipos szabálytalansága után dán hetes és dán gól következett. 36-37 volt ekkor az állás. Thulin kivédte Mahé lövését, 26 másodperccel a vége előtt időt kért a GOG. 37-36 lett a vége, oda. Kellemetlen meglepetés az idei BL-rajton.

 

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, csoportmérkőzés: Telekom Veszprém–GOG Gudme 36-37 (21-19).

Borítókép: Mahé nehezen tudott kibontakozni a dán védők szorításában (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.