Már Berlinben is tudják, mi a különbség Bobic és Dárdai között

Fredi Bobic, a Hertha kirúgott sportigazgatója képtelen méltósággal lelépni a színről, perrel fenyegeti a berlini futballklubot és több pénzt követel végkielégítés gyanánt. Érdemes felidézni, hogy ezzel szemben Dárdai Pál hogyan viselte, amikor Bobic menesztette őt a vezetőedzői posztról. Nagy a különbség, s ezt már Berlinben is tudják.

Magyar Nemzet
2023. 02. 17. 13:26
firo : 01/21/2023 football, soccer, 1st league, 1st Bundesliga, season 2022/2023, VfL Bochum - Hertha BSC Berlin
firo : 01/21/2023 football, soccer, 1st league, 1st Bundesliga, Fotó: JURGEN FROMME
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, a Hertha január végén megvált Fredi Bobic sportigazgatótól, aki másfél éves berlini ténykedése alatt elképesztő károkat okozott: a szakmai vezetésével a klub nemhogy nem fejlődött, hanem folyamatosan a kiesés rémével járt kötéltáncot, ráadásul identitásválságot okozott azzal, hogy lefejezte a Herthához ezer szállal kötődő szakembereket, élükön vezetőedzőt 2021 őszén.

Az utolsó csepp a pohárban a városi rivális Union Berlin elleni vereség volt, ami után Bobic a 17., azaz a Bundesligában kieső helyen álló Hertha éléről távozott. Most pedig a német Bild információja szerint már csak az ügyvédein keresztül hajlandó kommunikálni a klubbal, amelyet szándéka szerint beperel majd, és nagyobb végkielégítést szeretne kicsikarni.

A Bild cikke szerint Bobic ügyvédei a kirúgása jogszerűségét is vitatják, mivel erre szerintük csak súlyos kötelezettségszegés vagy mulasztás adna okot, ám a csapat gyenge eredményei nem esnek feltétlenül ebbe a kategóriába.

Dárdai és Bobic, két külön világ

Bobic egyértelmű szakmai kudarcot vallott Berlinben, de a jelek szerint ezt nem hajlandó sem beismerni, sem a következményét elfogadni. Ezen a ponton érdemes felidézni, hogy a Hertha legendája, a klub élvonalbeli meccsrekordere, Dárdai Pál hogyan fogadta, amikor tavaly nyáron Bobic felbontotta a szerződését, amely tulajdonképpen az 1997-es Berlinbe érkezése óta folyamatosan a Herthához kötötte játékosként, majd edzőként.

Szóval hogyan reagált Dárdai? 

A kirúgása óta sem szólt egy rossz szót sem Bobicra vagy a Herthára, ha kérték is, hogy mondja el a véleményét a klubról, azt mindig objektíven és visszafogottan tette. Perrel sem fenyegetőzött (nyilvánosan legalábbis biztosan nem), elfogadta a neki megítélt, a Bild szerint eurómilliós végkielégítést.

Pedig éppenséggel Bobic mostani, saját védelmében felhozott érvei Dárdai esetében is helytállók lehettek volna, ugyanis az akkori gyenge eredményekért elsősorban nem a magyar vezetőedző volt a felelős. Ez utólag szépen kiderült, hiszen a Bobic-éra négy vezetőedzője közül ő volt a legeredményesebb a csapattal. Mégis kirúgták.

Már Berlinben is tudják, mi a különbség Bobic és Dárdai között.

Borítókép: Fredi Bobic több pénzt követel a Herthától (Fotó: Jürgen Fromme/firo Sportphoto/DPA Picture-Alliance via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.