Megvan a diagnózis: elszakadt Muhamed Besic térdszalagja

Sajnos megalapozottnak bizonyult a félelem, súlyos sérülést szenvedett Muhamed Besic. A Ferencváros közönségkedvenc bosnyák játékosának elszakadt a térdszalagja a Kisvárda elleni mérkőzésen. Fél évbe telhet, mire Besic felépül.

Magyar Nemzet
2023. 02. 14. 8:33
BESIC, Muhamed
Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC - Újpest FC Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Origó bosnyák sajtóhírek alapján számolt be arról, hogy az MRI-vizsgálat igazolta az előzetes félelmet: Muhamed Besic jobb térdében elszakadt a keresztszalag. A közönségkedvenc bosnyák középpályást a Kisvárda elleni mérkőzés 25. percében kellett lecserélni.

Besicnek az Everton labdarúgójaként volt már hasonló sérülése. Térdszalag-szakadás esetében általában féléves kihagyásra lehet számítani, a bosnyák sajtóban egyelőre annyi szerepel, hogy Faruk Hadzibegic szövetségi kapitány nem számíthat majd Besicre a március végi Európa-bajnoki selejtezőkön. Besic 30 éves, tehát még több jó év hátra lehet a pályafutásából.

A játékos kiesése a Ferencvárosnak is nagy érvágás, hiszen a viszonylag gyengébb előző idény után Besic az ősszel megbízható, jó teljesítményt nyújtott, fontos szerep hárulhatott volna rá az Európa-ligában, a nyolcaddöntős párharcban is.

A Ferencváros egyelőre nem adott ki hivatalos tájékoztatást Muhamed Besic állapotáról. 

Borítókép: Muhamed Besic a fradisták kedvence (MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.