Modric nem érzi megalázónak a helyzetet, amibe a Real kényszeríti

Luka Modric egyike annak a nyolc futballistának, aki a Real Madrid játékosaként érdemelte ki az Aranylabdát, és 37 évesen a mai napig a csapat egyik legfontosabb játékosa. Ennek ellenére még mindig nincs szerződése a következő idényre, mégsem érzi megalázónak a helyzetet, amibe a Real kényszeríti. Modric jövője a fiataloktól függ, ő pedig olyan szimpatikusan reagált minderre, hogy azzal óhatatlanul a klubja tűnik fel rossz fényben.

Magyar Nemzet
2023. 02. 21. 12:05
Luka Modric Ausztria Horvátország Nemzetek Ligája
Croatia's midfielder Luka Modric celebrates after the UEFA Nations League, league A, Group 1 football match betwen Austria and Croatia in Vienna, Austria, on September 25, 2022. (Photo by Joe Klamar / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid elkötelezett amellett, hogy az idősebb játékosaival nem köt egy évnél hosszabb megállapodást , így szerződése is lejár a jelenlegi idény végén. A spanyol sajtóban azonban joggal feszegetik a kérdést, hogy egy hozzá hasonló legenda sorsa miként lehet bizonytalan még mindig, túl az évad felén is.

Villarreal CF v Real Madrid CF - LaLiga Santander
Luka Modric 37 évesen is tartja a lépést a fiatalokkal Fotó: Jose Miguel Fernandez

– Kicsit unalmasak már ezek a kérdések, mert mindig ugyanazt tudom csak mondani: jól érzem magam a Real Madridban és maradni szeretnék – jelentette ki Modric, akit a Marca idézett. – De nem azért akarok maradni, hogy azt ajándékba kapjam. Soha semmit nem kaptam ingyen.

Modric tehát nem esik abba a hibába, hogy a múlt sikerei alapján neki bármi is járna, pedig… Öt BL-győzelem, három spanyol bajnoki cím, egy Aranylabda és 467 meccs után neki lenne joga követelőzni, mégsem teszi. Sőt még arra is pozitívan reagált, hogy a jövője nagyban függ a fiataloktól.

– A fiatalok nagyszerű munkát végeznek és szép jövő előtt állnak. Hogy mit sikerül kihozniuk magukból, az attól függ, hogyan dolgoznak és tanulnak, de nem véletlenül vannak a Real Madridnál. A klub okkal fektetett beléjük, és jól teljesítenek. Bellingham külön ügy, hozzá semmi közünk nincsen – jelentette ki Modric, akinek a szavai némi magyarázatra szorulnak.

Bellingham érkezésétől is függ Modric sorsa

A Real Madrid az elmúlt évek sikereit a Modric, középpályás trióra építette, amelyet sok-sok év után meg akart újítani. Ennek első lépése Casemiro távozása volt tavaly nyáron a Manchester Unitedbe, és most Kroos , valamint Modric jövője kérdéses, hiszen mindkettejük szerződése lejár. A helyükön pedig már ott van két fiatal francia válogatott tehetség, és Aurelien Tchouameni, róluk beszélt Modric. pedig azért került szóba, mert a Real le akarja igazolni a Dortmund 19 éves angol középpályását, akinek az érkezése hatással lehet Modric jövőjére is.

Modric megalázónak is érezhetné a helyzetét, hogy miután annyi mindent tett a klubért, másoktól teszik függővé, hogy kap-e új szerződést. Az, hogy szokásához hűen alázatosan és szerényen kezeli a helyzetet, elsősorban a Real Madridra vet rossz fényt. Ugyanis ezáltal még inkább érthetetlenné válik, hogy egy ilyen legendát miért nem láncolnak magukhoz addig, amíg a pályán segíteni tud és maradni szeretne. Nem ajándékból, ahogy arra Modric utalt, hanem éppen azért, mert a fiatalok kitől tanulhatnának többet, ha nem tőle? Szakmailag és emberileg egyaránt.

Borítókép: Luka Modric, a Real Madrid legendája (Fotó: Joe Klamar/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.