A számok nem hazudnak: a Ferencváros biztosan nyer

Az Európa-liga története a 2009/10-es idény óta íródik, míg magyar csapat 2004 óta nem játszott hazai tavaszi nemzetközi kupameccset. A Ferencváros csütörtökön megtöri a rossz sorozatot, s a klubnál bíznak benne, hogy a történelmi meccsen tele lesz a Puskás Aréna. Ehhez még sok jegyet el kellene adni, de az már biztos, hogy a Fradinak megérte átköltözni az El tavaszi fázisára a Groupama Arénából.

2023. 03. 14. 6:34
null
20221013 Budapest Ferencvárosi TC FTC-Crvena zvezda EL labdarúgó mérkőzés Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet képen: #16 KRISTOFFER ZACHARIASSEN, #20 ADAMA TRAORÉ, #3 SAMY MMAEE, #8 RYAN MMAEE Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros csütörtökön az Európa-liga döntőjének helyszínén lép pályára. A magyar csapat egyelőre a nyolcaddöntőnél jár – azt, hogy „csak”, erős túlzás lenne leírni az elmúlt évtizedek alapján –, s bravúrra lenne szükség a továbblépéshez, hiszen a Bayer Leverkusen 2-0-s előnnyel érkezik a Puskás Arénába. A németek a helyszín miatt – optimistán – főpróbaként tekintenek a mérkőzésre, hiszen május 31-én hazánk legnagyobb stadionja ad otthont a második számú európai kupasorozat fináléjának.

Kubatov Gábor Ferencváros elnök
Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke (Fotó: Kurucz Árpád)

A Ferencvárosnál persze egészen másképp képzelik az idényt, a magyar bajnoknál bíznak benne, hogy a decemberben tett nagy bejelentés nem csak egy meccsre szól, azaz a Ferencváros az El-nyolcaddöntő után a negyeddöntőben is pályára léphet a Puskás Arénában.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke nehéz döntésnek nevezte a bejelentés idején a változtatást, és ennek nemcsak szentimentális okai voltak.

– Nagy terhet veszünk magunkra, mert ha mi jól számoltunk, akkor 45 ezer nézőtől nyereséges a stadion – mondta a tavalyi év végén Kubatov a Fradi TV-ben.

Még kaphatók jegyek a Ferencváros Európa-liga-meccsére

Nos, a kritikus számot már meghaladta az eladott belépők száma: hétfő estig 47 256 jegy fogyott el a hazai szurkolók számára elérhető 57 199-ből.

 

Vagyis az már biztos, hogy anyagilag a Ferencváros nyer a költözéssel.

 

Az is kiderül az adatokból, hogy az ultrák betartották a Kubatov Gábornak tett ígéretüket, a B-középbe ugyanis már csak hat jegy kiadó. Összesen viszont még majdnem tízezer belépő elérhető a mérkőzésre, azaz adott a lehetőség azoknak, akik nem kapkodtak a vásárlással. A jegyek többségét már akkor megvásárolták, amikor még az ellenfél sem volt ismert.

Az biztos, hogy a Ferencváros játékosai számítanak a drukkerekre, a németországi meccs után Ryan Mmaee nyilatkozta, hogy szükség lesz a szurkolók támogatására. Kubatov Gábor pedig lényegre törően csak ennyit írt:

Mindenki a Puskásba!

Borítókép: a ferencvárosi játékosok bíznak benne, hogy csütörtökön is lesz mit ünnepelniük a pályán (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.