Felbátorodás, kapufa, eltiltás, bosszankodás: a Fradi meccse

A Ferencváros 2-0-ra kikapott a Bayer Leverkusen otthonában az Európa-liga-nyolcaddöntős párharc első felvonásán. A mezőnyjátékosok közül Kristoffer Zachariassen, Botka Endre és Ryan Mmaee értékelt az M4 Sportnak.

Magyar Nemzet
2023. 03. 09. 21:41
Jonathan TAH, Kristoffer ZACHARIASSEN Lukas Hradecky
Európa-liga - Bayer Leverkusen-Ferencváros Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kristoffer Zachariassen járt a legközelebb ahhoz a Ferencváros játékosai közül, hogy gólt szerezzen a Bayer Leverkusen elleni idegenbeli mérkőzésen. A norvég játékos a csoportkörben három találatot szerzett, a nyolcaddöntő első felvonásán kapufáig jutott, majd a 90. perc után ő volt az, aki védésre is kényszerítette Hradecky kapust.

– Nem kezdtünk jól, de aztán felbátorodtunk. Nagyon kevésen múlott, hogy kapufa lett, és nem gól... – utalt első félidőbeli helyzetére Zachariassen. – Voltak veszélyes ellentámadásaink, de lehettek volna nagyobb helyzeteink, illetve ezeket jobban kihasználhattuk volna. A Leverkusen jó csapat, de az utolsó hatvan-hatvanöt percben jól játszottunk, az eredmény viszont kiábrándító.

Hasonló gondolatokat fogalmazott meg a 2-0-s vereség után Botka Endre, aki a visszavágón biztosan nem segítheti majd bravúros továbbjutáshoz a Ferencvárost. A magyar válogatott védő ugyanis a németországi meccsen megkapta a harmadik sárga lapját az Európa-liga idei kiírásában, ez pedig egymeccses eltiltást von maga után.

– Nagyon kár ezért a két gólért, különösen a második az, ami nagyon bosszantó. Készültünk arra, hogy beszorítanak minket, többet birtokolják majd a labdát, de amikor éreztük, hogy van rajtuk fogás, hogy ül, amit kitaláltunk a meccsre, az bátorságot adott, hogy támadásban jobban kibontakozzunk. Az az egy-két helyzetünk, ami jobbá tehette volna az eredményt, most is megvolt, de sajnos ezúttal nem tudtuk kihaszálni őket – mondta Botka.

A Fradi marokkói támadója, Ryan Mmaee a zaklatott utazás után megérkezett ferencvárosi szurkolókról is beszélt.

– Korán gólt kaptunk, de utána tudtunk változtatni. Bizonyos hibákat ki is használtunk, de sajnos az utolsó pillanatban kaptunk még egy gólt. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy elutaztak ide és buzdítottak minket, a visszavágón is szükségünk lesz a támogatásukra.

Borítókép: Zachariassen emelése a kapufán csattant (Fotó: MTI/Kovács Tamás) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.