Dibusz Dénes: Több volt ebben a mérkőzésben

A Ferencváros 2-0-ra kikapott a Bayer Leverkusen vendégeként az Európa-liga nyolcaddöntőjének első felvonásán. A magyar csapat kapusa, Dibusz Dénes szerint az első húsz perc után egyenrangú ellenfele volt a Fradi német ellenfelének.

Magyar Nemzet
2023. 03. 09. 21:07
DIBUSZ Dénes; BOTKA Endre; WIRTZ, Florian
Európa-liga - Bayer Leverkusen-Ferencváros Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros az Európa-liga nyolcaddöntőjét a Bayer Leverkusen otthonában kezdte meg. A párharc első mérkőzésén a magyar bajnok 2-0-ra kikapott, így nehéz feladat vár rá a jövő csütörtöki, budapesti visszavágón.

A találkozó után az FTC kapusa, Dibusz Dénes nyilatkozott az M4 Sportnak.

– Nagy kár az eredményért, több volt ebben a mérkőzésben. A visszavágó így nagyon nehéz lesz, pedig összességében pariban voltunk. A mérkőzés elején voltunk kissé alárendelt szerepben, gyorsan vezetést is szereztek, de húsz perc után rátaláltunk arra, mi működhet. Ezután nem volt különösebb helyzetük, míg nekünk volt néhány lehetőségünk, amikor betalálhattunk volna. Semennyire sem volt benne jobban az ő második góljuk a meccsben, mint a mi találatunk – fogalmazott Dibusz, aki pár szóban már a lefújás után elhangzottakról is beszélt.

– A vezetőedző arról beszélt az öltözőben, hogy a második meccsen más játékkal kell kirukkolnunk. Kulcsfontosságú lesz, hogy hazai pályán meg tudjuk-e szerezni a vezetést, az még visszahozhat bennünket a párharcba – tekintett előre a Ferencváros kapusa.

A Ferencváros és a Leverkusen visszavágóját jövő csütörtökön 21.00-tól a Puskás Arénában rendezik.

Borítókép: tehetetlen volt a góloknál (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.