Dibusz elárulta, a Fradi melyik légiósa fakad magyarul dalra

A Ferencváros nagyon rég várt alkalomra készül. Dibusz Dénes és társai csütörtökön tavaszi nemzetközi kupameccset vívnak a német Bayer Leverkusen otthonában. A magyar bajnokcsapat az elmúlt években sok közös ünneplést megtapasztalhatott a drukkerekkel, akik a klub külföldi játékosait is biztatják, hogy csatlakozzanak a szurkolói kórushoz.

Magyar Nemzet
2023. 03. 08. 5:45
DIBUSZ Dénes; II. LAJOS
Európa-liga csoportkör - AS Monaco-Ferencváros Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkilenc évvel azután, hogy a Debrecen pályára léphetett az UEFA-kupa tavaszi fázisában, a héten ismét magyar csapatnak szurkolhatunk az európai kupatavasz előtt. A Ferencváros csoportelsőként jutott az Európa-liga legjobb tizenhat csapata közé, a nyolcaddöntőben a német Bayer Leverkusen lesz az ellenfele. Dibusz Dénes és társai csütörtökön idegenben kezdik meg a párharcot, a visszavágó egy héttel később a Puskás Arénában lesz.

Red Star Belgrade vs Ferencvaros Budapest Dibusz Dénes
lassan tíz éve biztos pont a Ferencváros kapujában. Fotó: EPA/Andrej Cukic

A 2014 óta a Ferencvárosban védő kapus a magyar bajnok kevés hazai alapemberének egyike, s ahogy a Hír TV stábjának is elárulta, ennyi idő és a sok közös siker után már természetes, hogy kívülről fújja a szurkolói dalokat. Nehezebb dolguk van e tekintetben a ferencvárosi légiósoknak, hiszen a külföldiek számára a magyar híresen nehéz nyelvnek számít.

– A szurkolók kérték, hogy a külföldi játékosok is próbáljanak aktívan részt venni az éneklésben, hogy egy-két szót, mondatot legalább ők is tudjanak a dalokból. Többen be szoktak csatlakozni közülük, ez a tisztelet és a hála egyfajta kifejezése, a közös éneklés még erősebbé fűzi a szurkolók és a csapat kapcsolatát – fogalmazott Dibusz, aki egy légiós lelkesedését külön is kiemelte.

Marquinhos bő egy éve érkezett hozzánk, szerintem a második, harmadik hazai mérkőzésen már elkezdett énekelgetni. Egy-egy szót tudott csak, de nagyon élvezte, hogy valamit már tud magyarul énekelni

– idézte fel a kapus.

Az Európa-ligában újabb bravúrra lenne szükség, hogy újra együtt ünnepelhessenek a Ferencváros szurkolói és játékosai, a német Bayer Leverkusent kellene két vállra fektetni.

– Az esélyesek nyilván nem mi vagyunk, de ettől függetlenül arra készülünk, hogy továbbjussunk. November óta ezt a mérkőzést várjuk, nagyon örülünk, hogy sikerült kivívni a tavaszi folytatást – hangsúlyozta Dibusz, aki azt is elárulta, hogy a társak között már az El-győzelem is szóba került, amelynek meglepő következménye lenne.

Arról beszélgettünk, hogy ha megnyerjük az Európa-ligát, akkor abbahagyjuk. Bár már tartanánk ott, hogy adott esetben meg kelljen szegni a fogadalmat.

Borítókép: Dibusz Dénes Leverkusenben is szívesen ünnepelne a Fradi-szurkolókkal (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.