A Ferencváros védője a jó kiindulópontról beszélt

Csütörtökön a leverkuseni BayArenára figyel a legtöbb magyar futballrajongó. A Ferencváros idegenben kezdi meg Európa-liga-nyolcaddöntős párharcát a Leverkusen ellen. A találkozó előtt a Fradi védője, Botka Endre nyilatkozott a Hír TV-nek, ezt az Origó szemlézte.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2023. 03. 07. 17:18
Botka Endre
Budapest 20220908 Labdarúgás Europa Liga EL csoport mérkőzés FTC Ferencváros Trabzonspor Foto Szabó Miklós Nemzeti Sport A képen: Botka Endre Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múltból nem lehet megélni, de a Ferencváros háza táján bizakodásra ad okot, hogy a csapat másfél éve egyszer már legyőzte a Bayer Leverkusent. Az Európa-liga előző kiírásában a csoportkörben játszott egymás ellen a két csapat, akkor Németországban az FTC 1-0-s előnyről kapott ki 2-1-re, a hazai találkozóját viszont 1-0-ra megnyerte a magyar csapat.

– Már játszottunk velük, és le is tudtuk győzni őket, ez jó kiindulópont lehet – idézte fel Botka Endre. – Remélem a hazai mérkőzés teljesítményét meg tudjuk ismételni, és kint is tudunk győzni.

A válogatott védő arról is beszélt, hogyan hangol a csütörtökihez hasonló, fontos összecsapásokra.

– Kapunk egy tizenkét perces motivációs videót, ezt mindig meghallgatom meccsre menet. Az öltözőben a masszőrünk próbál lemezlovaskodni, több-kevesebb sikerrel.

A Ferencváros és a hazai klubfutball számára már a kupatavasz megérése is komoly, régen látott siker, de szó sincs arról, hogy a zöld-fehérek megelégedtek volna az eddig elértekkel.

– Jó belegondolni, hogy Budapesten lesz a döntő, nagyon nagy cél lenne. Ezen a két meccsen ki fog derülni, hogy mennyire vagyunk felkészültek. Az, hogy itt vagyunk a nyolcaddöntőben, már egy szép eredmény, de miért ne álmodjunk tovább? Mindenre fel vagyunk készülve, bízom benne, hogy a mi akaratunk fog érvényesülni a pályán – zárta gondolatait

A németországi mérkőzés csütörtökön 18.45-kor kezdődik, a hazai visszavágót március 16-án, csütörtökön 21.00-tól a Puskás Arénában játssza az FTC.

Borítókép: Botka Endre (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.