Hajdu Attila és Petry Zsolt nem félti a Fradit a Leverkusentől

A két korábbi válogatott kapus, Petry Zsolt és Hajdu Attila a Ripostnak nyilatkozva kijelentette, nem féltik a Ferencvárost az Európa-ligában a Leverkusen elleni párharctól, szerintük a magyar bajnok csütörtökön idegenben képes lehet a döntetlenre, otthon pedig kiharcolhatja a továbbjutást.

Magyar Nemzet
Forrás: Ripost2023. 03. 07. 11:07
null
20221013 Budapest Ferencvárosi TC FTC-Crvena zvezda EL labdarúgó mérkőzés Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet képen: #16 KRISTOFFER ZACHARIASSEN, #20 ADAMA TRAORÉ, #3 SAMY MMAEE, #8 RYAN MMAEE Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy nap lesz a csütörtök a Ferencváros és a magyar labdarúgás életében. Ez utóbbi egyáltalán nem túlzás, hiszen nem mindennapos esemény, hogy magyar kupacsapat tavasszal is pályára léphet a nemzetközi porondon, a legutóbb ilyen 2004 februárjában, tehát 19 éve történt, akkor a Debrecen jutott el idáig. A Fradi az Európa-ligában megnyerte a csoportját, amivel egyenesen a tizenhat közé került, ahol a német Leverkusent kapta ellenfélnek, és március 9-én a német városban kezdi meg a párharcot.

 

Természetesen ilyenkor már javában zajlik az esélylatolgatás, a Ripost két egykori futballistát szólaltatott meg a fontos mérkőzés előtt. Az egyik Petry Zsolt, aki Hoffenheimben él, nagyon jól ismeri a német futballt, szerinte érdemes figyelni a fradista gólzsák, Adama Traoré, illetve a leverkuseni Moussa Diaby formáját a BayArenaban soros első mérkőzésen, hiszen a két, egyaránt mali gyökerekkel bíró kiválóság rendkívül képzett. Azt mondta a lapnak, hogy nem félti a Ferencvárost, mert a magyar bajnok képes kiállítani olyan csapatot, amely elérhet egy döntetlent idegenben is.

 

Hajdu Attila, a Ferencváros korábbi válogatott kapusa sem aggódik egykori csapata miatt.

– Valamennyi játékosunknak átlag feletti teljesítményt kell nyújtania a sikerhez – mondta. – Amikor megejtették a sorsolást, arra gondoltam, remekül sült el, hiszen egy, a Bundesligában a középmezőnyhöz tartozó csapattal bőven felér az FTC tudása és rutinja is – sőt! Nincs kétségem afelől, hogy továbblép a Fradi, mert a játékosai nem ijednek meg a saját árnyékuktól. Mi annak idején Vincze Ottóékkal sem adtuk meg magunkat a Grasshoppers otthonában a Bajnokok Ligájában, noha az 1995 szeptemberi idegenbeli meccsünk előtt nem sokan fogadtak volna arra, hogy 3-0-ra nyerünk Svájcban. Később a csoportunkban 1-1-et érünk el a Real Madrid ellen az Üllői úton. E két eredménytől meghökkent Európa.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

Európa-liga, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés: Leverkusen (német)–Ferencváros, csütörtök, 18.45 (tv: M4 Sport)

Borítókép: a ferencvárosiak az Európa-ligában újabb ünnepre vágynak (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.