A Ferencváros a földrengés sújtotta csapatból erősített

Újabb játékossal erősítette meg idehaza amúgy is kiemelkedő keretét az FTC. A chilei Ángelo Sagal a törökországi földrengés sújtotta Gazientep csapatától érkezik az Üllői útra, a Transfermarkt szerint a Ferencváros kölcsönvette a támadót.

Magyar Nemzet
2023. 03. 06. 13:54
Ángelo Sagal Ferencváros
Fotó: fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább erősödött a Ferencváros kerete. A labdarúgó NB I bajnoka legújabb igazolását hétfőn jelentette be: a tizennyolcszoros chilei válogatott támadó, Ángelo Sagal az FTC-ben folytatja pályafutását.

Sagal 2020 óta Törökországban légióskodott, 2021-ben lett a Gaziantep játékosa, amely az egyike volt annak a két török klubnak, amelyek visszaléptek a bajnokságtól a februári földrengés után.

Mind a Gaziantep, mind a sorstárs Hatayspor játékosai engedélyt kaptak a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségtől (FIFA), hogy klubot váltsanak. Így érkezett haza utóbbiból Debrecenbe a magyar válogatott támadó, Varga Kevin is.

A Ferencváros hivatalos bejelentésében nem közölte, hogy Sagallal milyen megállapodást kötött, a Transfermarkt szerint a chilei támadó a nyárig kölcsönben szerepel az FTC-ben.

Sagal játékjogát már nyáron is szerette volna megszerezni a Fradi, de akkor végül nem jött létre az üzlet.

Sagal már a második játékos, akire lecsapott a két érintett törökországi klubból a magyar bajnok: az algériai középpályás, Mehdi Boudjemaa a Hataysportól érkezett az Üllői útra.

A bajnokságban mindketten segíthetik az FTC-t, a nemzetközi porondon viszont nem. A Ferencváros csütörtökön lép pályára a Bayer Leverkusen otthonában az Európa-liga nyolcaddöntőjében.

Borítókép: Ángelo Sagal a Ferencváros mezével (Fotó: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.