Orosz Pál a VAR-használatot okolja az FTC-t sújtó sérülésekért

A Ferencváros a héten még a Mezőkövesd ellen vív bajnoki meccset, jövő csütörtökön viszont már Leverkusenben lép pályára az Európa-liga nyolcaddöntőjében. Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint van esély a továbbjutásra, ugyanakkor a hosszú sérültlista nem könnyíti meg a Ferencváros dolgát. A sportvezető szerint hatékonyabb hazai VAR-használat esetén kevesebb hiányzója lenne csapatának.

Magyar Nemzet
2023. 03. 02. 10:42
VARGA Balázs; BESIC, Muhamed; Samy MMAEE
Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC - Újpest FC Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkilenc év után vív ismét magyar klubcsapat tavaszi nemzetközi kupameccset. A Ferencváros háza táján az izgatott várakozás mellett azonban a gondok is jelen vannak, elsősorban amiatt, mert a magyar bajnokcsapat keretében sok játékos sérült, emiatt lemarad a Bayer Leverkusen elleni Európa-liga-párharcról. Orosz Pál ezzel kapcsolatban kritikát fogalmazott meg a hazai játékvezetéssel és VAR-használattal szemben a Sportrádióban.

– Owusu az Újpest ellen szenvedett komoly sérülést egy kontakt következtében. Kisvárdán Besic szenvedett súlyos sérülést, több hónap lesz, mire visszatérhet, az is egy rúgás után történt. A debreceni meccsen megint egy teljesen ártalmatlan szituációban, a saját térfelünkön szabálytalankodtak úgy Samy Mmaeéval, hogy súlyos sérülést szenvedett. És ebben az esetben sem volt VAR-ellenőrzés és piros lap – sorolta az eseteket Orosz.

A sportvezető feltételezi, hogy ha időben megállították volna a játékvezetők – akár videóbírós segítséggel – ezeket a belépőket, akkor legalább néhány sérülést megúszott volna a Ferencváros, amely Tokmac Nguen játékával sem számolhat a Leverkusen ellen párharcban.

A németekről Orosz Pál elmondta, hogy természetesen a párharc esélyesei, ugyanakkor előnyt jelent, hogy a Ferencváros a közelmúltban – egészen pontosan a tavalyi El-kiírás csoportkörében – már találkozott a gyógyszergyáriakkal. A sportvezető kijelentette, hogy a Fradi célja a továbbjutás.

Orosz Pál pár szóban kitért az FTC argentin légiósa, Carlos Auzqui balhéjára is.

– Elkövetett egy hibát, amelynek a következményeit azóta is nyögi. Amit tett, az nem volt méltó a Ferencvároshoz – fogalmazott a vezérigazgató.

Borítókép: Samy Mmaee és Muhamed Besic játékára sem számíthat az FTC (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.