Mmaee fivérek: Ezek színtiszta hazugságok! – ez a Fradinak is rosszul jött

Nagy vihart kavart ma a marokkói médiában, hogy a Ferencváros labdarúgócsapatának marokkói légiós testvérpárja lemondta a válogatottságot. A nap folyamán Samy és Ryan Mmaee együtt cáfolta a hírt.

Magyar Nemzet
2023. 02. 23. 16:42
null
Budapest 20220907 Labdarúgás FTC EL edzés Foto Nemzeti Sport - Török Attila A képen: Samy Mmaee , Ryan Mmaee Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bombát a marokkói Lionsdelatlas portál robbantotta, amelynek a neve annyit tesz, hogy „Atlasz oroszlánjai”, ez a marokkói futballválogatott beceneve, s megbízható forrásnak számít. Ám most mellélőtt azzal az értesülésével, hogy Samy és Ryan Mmaee lemondta a válogatottságot. Az persze tény, hogy a testvérek hatalmas csalódásként érték meg, hogy a katari vb-n nem lehettek ott, pedig a vb-részvétel kiharcolásában mindketten komoly szerepet játszottak.

 Mmaee
 A Mmaee fivérek alapemberek a Fradiban Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Ryan az összes vb-selejtezőn szerepelt, nyolc meccsen négy-négy gól és gólpassz fűződött a nevéhez, a védő Samy pedig a vb-re való kijutásról döntő, Kongó elleni párharc mindkét meccsén kezdő volt. Az Afrika-kupán is szerepeltek Marokkó színeiben, tehát mondhatjuk, hogy állandó tagjai voltak a válogatottnak, az ősszel pedig a Fradi Európa-ligában aratott csoportgyőzelmének köszönhetően is jó helyzetből pályáztak a világbajnoki kerettagságra. De a vb előtt mindössze két hónappal kinevezett Walid Regragui szövetségi kapitány, akivel csupán a két szeptemberi barátságos meccsen dolgozhattak együtt, kihagyta őket a katari csapatból. Ez akkor sok pletykát generált.

A 25 esztendős Ryan eddig tizenkétszer, a 26 éves Samy tízszer szerepelt a marokkói válogatottban, s szó nincs arról, hogy lezárták volna a válogatottbeli pályafutásukat.

A Mmaee fivérek az Instagramon cáfoltak

– Reggel óta hamis pletykák keringenek arról, hogy nem állunk szóba a szövetségi kapitánnyal, és már nem kívánunk szerepelni a marokkói válogatottban. Ezek a már több médiumban megjelent állítások színtiszta hazugságok. S nem az első alkalom, hogy megpróbálnak bennünket lejáratni, ami elfogadhatatlan. A legutóbbi, 2022 szeptemberi beválogatásunk óta nem keresett bennünket a szövetségi kapitány és a labdarúgó-szövetség sem. De mindig lehetett ránk számítani, és ez valószínűleg ezután is így lesz. Teljes mértékben a szövetségi kapitány és a válogatott rendelkezésére állunk – közölték az Instagram oldalaikon a Mmaee fivérek, akik felháborodásuknak adtak hangot, amiért a marokkói média eltekintett a hír hitelességének ellenőrzésétől, és valótlanságot állított róluk. A „színtiszta” hazugság nagy betűkkel szerepel a közleményben.

Samy Mmaee 2021 februárjában, testvére fél évvel később igazolt a Ferencvároshoz, s most a Fradinak sem jön jól, hogy két alapembere ilyen helyzetbe keveredett. Nem sokkal azután, hogy argentin légiósa, Carlos Auzqui vasárnap hajnalban a XI. kerületi Kosztolányi Dezső téren autójával ittasan felhajtott a járdára, ahol közlekedési táblát és betonoszlopot döntött ki…

Borítókép: A Mmaee fivérek fel vannak háborodva Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.