Harmatos főpróbát tartott a Fradi a Leverkusen elleni El-meccse előtt

A labdarúgó NB I 22. fordulójának a nyitányán a Ferencváros a Mezőkövesdet fogadta. A hazai csapat nagyon jól kezdett, vezetést szerzett, a második gólját a VAR joggal elvette, és ezután a vendégek feljöttek, majd ki is egyenlítettek. A szünet után a bajnoki címvédő nagy fölényben futballozott, ám a kontrázó vendégeknek több helyzetük volt, így az 1-1 igazságos erddmény volt.

2023. 03. 03. 22:20
null
Budapest 20230303 Labdarúgás NBI FTC-Mezőkövesd Fotó:Árvai Károly/Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros eddig két vereséget szenvedett az éppen zajló bajnokságban, egyszer Mezőkövesden 2-1-re, ráadásul úgy, hogy előnyből kapott ki. Most itt volt az alkalom a visszavágásra, ám azt sejteni lehetett, hogy a Fradinak nem lesz könnyű dolga, mert az ellenfele az idén még veretlen, tehát roppant masszív csapat. Ez volt a Ferencváros főpróbája a jövő heti Európa-liga nyolcaddöntő előtt, amikor a német Leverkusen vendége lesz, és inkább volt ebből a szempontból fontos a meccs, a bajnokságban már nemigen tudja leadni az első helyet a címvédő.

 

Az említett sejtésre rácáfolva teltek az első percek, a Mezőkövesd ugyanis roppant passzívan futballozott, minden erejét a védekezés emésztette fel. Ám hiába, a 12. percben már vezetett a hazai csapat: Sigér nagyszerűn ívelte a labdát Traoréhoz, aki levette, majd 8 méterről a jobb alsó sarokba lpöckölte spiccel – 1-0. Három perc múlva ismét Traorét ölelgették a társai, ám elhamarkodottan, ugyanis a lövésénél Ryan Mmaee lesen állva takarta a lövését a kövesi kapus, Piscitelli elől, ezért Farkas Csaba visszanézve az estet visszavonta a gólt.

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Így tehát a Fradi nem tett gyorsan jelentős előnyre, a vendégek pedig esélyt kaptak, amivel éltek is. A 23. percben Filip célozta meg a bal alsó sarkot 24 méterről, Dibuszról kijött a labda, Civicről rossz helyre pattant, Besirovic célzott 13 méterről, a blokkoló Abenáról éppen Sztefan Drazics elé került, ő pedig négy lépésről a hálóba helyezett 1-1.

Ez a gól meg is szüntette a ferencvárosi mezőnyfölényt, kiegyensúlyozott játékkal teltek a percek, különösebben említésre méltó esemény nélkül. Az első félidő vége előtt némi lökdösődés, vitatkozás három sárga lappal zárult, majd még a szünet előtt Piscitelli bravúrral védte Traoré közeli lövését. A második félidő elején Molnár révén a vendégek szerezhettek volna vezetést egy kontrából, ezt leszámítva nyomasztó fölényben futballozott a Fradi. Ennek ellenére a 60. percben Dibusz Dénesnek kellett hatalmas bravúrt bemutatnia, a vendégek ellentámadásának a végén Drazics fejesét mentette. szögletre. 

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Nyomott ugyan a Ferencváros, de jól védekezett és olykor veszélyesen kontrázott a Mezőkövesd, és akár a győztes gólt is megszerezhette volna. A 87. percben Wingo lövése felperdült, Zachariassen a hálóba fejelt a kapussal ütközve, a VAR szerint les előzte meg a fejest, mint kiderült, szinte millimétereken múlott a gól. Ennek ellenére a Fradi nem érdemelt győzelmet, hiába támadott többet, a helyzetek száma alapján a Mezőkövesd rászolgált az egy pontra. Ez nem a legjobb főpróba volt a jövő csütörtöki, Leverkusen elleni főpróbára, de mint tudjuk, ha a főpróba nem sikerül, jó az előadás. Majd meglátjuk. 

NB I, 22. forduló

Péntek

Ferencváros–Mezőkövesd 1-1 (1-1), Groupama Aréna, 7127 néző, jv.: Farkas Cs. Gólszerző: Traoré (12.), illetve Drazics (23.)

Szombat

Kisvárda–Kecskemét 14.15 (tv.: M4 Sport+)

Paks–Zalaegerszeg 17.45 (M4 Sport)

Mol Fehérvár–Vasas 20.15 (M4 Sport)

Vasárnap

Bp. Honvéd–Puskás Akadémia 15.00 (M4 Sport+)

Újpest–Debrecen 18.30 (M4 Sport)

Borítókép: Meleg jelenet a mezőkövesdi kapu előtt, Piscitellei nagyon jól védett (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.