Kerkez Milos góljával nyert az Alkmaar a Lazio otthonában

A holland AZ Alkmaar 2-1-re nyert a Lazio otthonában a Konferencialiga-nyolcaddöntő első, római felvonásán. A holland csapat hátrányból fordított, győztes gólját pedig magyar védője, Kerkez Milos lőtte.

Magyar Nemzet
2023. 03. 07. 20:51
Kerkez Milos
Kerkez Milos Lazio AZ Alkmaar konferencialiga 2023 Fotó: Twitter/AZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

az egész idényben alapembernek számít az AZ Alkmaarban. A holland csapat megnyerte csoportját a harmadik számú európai kupában, a Konferencialigában, a nyolcaddöntőre azonban az egyik legnehezebbet kapta a lehetséges ellenfelek közül. Az olasz Lazio elleni párharcot Rómában kezdték Kerkezék.

Az olasz csapat világbajnok támadója, Pedro Rodríguez góljával szerzett vezetést, ám az első félidő hajrájában a görög Pavlidisz egyenlített.

A második félidőben pedig Kerkez szerzett labdát az ellenfél térfelén, összejátszott Karlssonnal, majd megszerezte a vezetést, s mint később kiderült, a győztes gólt.

Kerkez a második gólját lőtte a sorozatban, a csoportkörben a Vaduz ellen volt eredményes, emellett három gólpasszal is kivette részét a csoportelsőségből.

A magyar válogatott védő később sárga lappal is bekerült a római meccs jegyzőkönyvébe.

Érdekesség, hogy a kiváló idényt futó Kerkezt a Lazióval is összeboronálták már a zuhanyhíradóban, több más topligás klub mellett. A rómaiak most közeli élményt is szerezhettek a játékosról.

Konferencialiga, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Lazio (olasz)–AZ Alkmaar (holland) 1-2 (1-1)

A visszavágót március 16-án rendezik Hollandiában.

 

Borítókép: Kerkez Milos várja a telefonos gratulációkat (Fotó: Twitter/AZ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.