Az MLSZ levonta a következtetést a nagy visszhangot kiváltó eset után

Az elmúlt hetek nagy visszhangot kiváltó esetei után az MLSZ arra kéri a profi labdarúgóklubokat, a jövőben kizárólag három egyértelmű szabály betartása mellett vezényeljék le a meccsek előtti ünnepélyes kezdőrúgásokat.

Magyar Nemzet
2023. 03. 28. 19:22
null
Budapest 20230313 Labdarúgás 2023 NBII NB2 Merkantil Bank Liga MTK Diósgyőr DVTK Fotó Török Attila Nemzeti Sport Senkó Zsombor Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Labdarúgó-szövetség szóvivője, Sipos Jenő kedden arról tájékoztatta az M4 Sportot, hogy az NB I-es és NB II-es klubok a hétvégi bajnoki fordulóktól kezdődően csak az alábbi, egyértelmű szabályok betartásával tarthatnak ünnepélyes kezdőrúgást valamelyik félidő kezdete előtt:

– a kezdőrúgás a lehető legrövidebb idő alatt történjen meg;

 

– a kezdőrúgás során a labda és a kezdőrúgó személy se hagyja el a kezdőkör területét;


 – a kezdőrúgás után a kezdőrúgó a lehető leggyorsabban és a felezővonal mentén hagyja el a játékteret.

Döntését az MLSZ azzal indokolta, hogy az elmúlt hetekben látott és nagy visszhangot kiváltó ünnepélyes kezdőrúgások komolytalanná tehetik a mérkőzéseket, késleltetik a televíziós közvetítések másodpercre pontosan megtervezett forgatókönyvét és balesetveszélyesek is lehetnek.

Ezért arra kérték a klubokat, hogy a 2022–23-as szezon hátralévő részében csak a fenti szabályok betartásával szervezzenek ünnepélyes kezdőrúgást.

Az elmúlt hetekben az MTK–Diósgyőr NB II-es rangadón a vendégek kapusa, Senkó Zsombor védései korbácsoltak indulatokat, a legutóbbi NB I-es fordulóban pedig majdnem sérülésbe torkollott egy ünnepélyes kezdőrúgás.

Borítókép: Senkó Zsombor védése is hozzájárulhatott az MLSZ döntéséhez (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.