időjárás 25°C Fatime 2023. június 5.
logo

Az MLSZ levonta a következtetést a nagy visszhangot kiváltó eset után

Magyar Nemzet
2023.03.28. 19:22
Az MLSZ levonta a következtetést a nagy visszhangot kiváltó eset után

Az elmúlt hetek nagy visszhangot kiváltó esetei után az MLSZ arra kéri a profi labdarúgóklubokat, a jövőben kizárólag három egyértelmű szabály betartása mellett vezényeljék le a meccsek előtti ünnepélyes kezdőrúgásokat.

A Magyar Labdarúgó-szövetség szóvivője, Sipos Jenő kedden arról tájékoztatta az M4 Sportot, hogy az NB I-es és NB II-es klubok a hétvégi bajnoki fordulóktól kezdődően csak az alábbi, egyértelmű szabályok betartásával tarthatnak ünnepélyes kezdőrúgást valamelyik félidő kezdete előtt:

– a kezdőrúgás a lehető legrövidebb idő alatt történjen meg;

 

– a kezdőrúgás során a labda és a kezdőrúgó személy se hagyja el a kezdőkör területét;


 – a kezdőrúgás után a kezdőrúgó a lehető leggyorsabban és a felezővonal mentén hagyja el a játékteret.

Döntését az MLSZ azzal indokolta, hogy az elmúlt hetekben látott és nagy visszhangot kiváltó ünnepélyes kezdőrúgások komolytalanná tehetik a mérkőzéseket, késleltetik a televíziós közvetítések másodpercre pontosan megtervezett forgatókönyvét és balesetveszélyesek is lehetnek.

Ezért arra kérték a klubokat, hogy a 2022–23-as szezon hátralévő részében csak a fenti szabályok betartásával szervezzenek ünnepélyes kezdőrúgást.

Az elmúlt hetekben az MTK–Diósgyőr NB II-es rangadón a vendégek kapusa, Senkó Zsombor védései korbácsoltak indulatokat, a legutóbbi NB I-es fordulóban pedig majdnem sérülésbe torkollott egy ünnepélyes kezdőrúgás.

Borítókép: Senkó Zsombor védése is hozzájárulhatott az MLSZ döntéséhez (Fotó: Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.