Senkó Zsombor, a „kegyetlen” kapus: tízmillió fölött a videója nézettsége

Nyugodtan mondhatjuk, itthon felrobbantotta az internetet a labdarúgó NB II MTK–Diósgyőr hétfői rangadójának második félidő előtti kezdőrúgása: a vendégek kapusa, Senkó Zsombor kétszer is megakadályozta, hogy egy hétéves kisfiú gólt lőjön neki, és ezzel elrontotta a születésnapját. A történet happy enddel zárulhat, a világhálón azonban a hétfői jelenet pörög, már több mint tízmillióan nézték meg, és a legolvasottabb brit bulvárlap, a The Sun is megírta, hogy Senkó Zsombor „kegyetlen” kapus.

2023. 03. 18. 12:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Senkó Zsombor bizonyára visszapörgetné az idő kerekét, hiszen népharag zúdult rá, miután kétszer is kivédte a kezdőrúgás után a kapuja felé nyargaló kis MTK-szurkoló, az ország által ugyancsak megismert hétéves Varga Énok lövését. A születésnapos kisfiú, aki az MTK U8-as csapatában focizik, a bátyja karjaiban szomorúan hagyta el a pályát.

Senkó Zsombor
Senkó Zsombor nevét megismerte ország-világ Forrás: dvtk.eu

Senkó Zsombor már sajnálja

Mindez nem vetett jó fényt a Diósgyőrre sem, s a klub „kárpótlásként” meghívta Varga Énokot és szüleit, valamint a kisfiú minden MTK-s csapattársát a DVTK egyik soron következő hazai mérkőzésére, amit ők el is fogadtak. Szóval nincs harag, és Senkó Zsombor is hamut szór a fejére.  

– Sajnálom az esetet, és mindent el fogok követni, hogy a megfelelő módon kárpótoljam Énokot. Egy olyan ereklyét szeretnék neki szerezni, ami nem lóg minden kisfiú falán. Amikor megérkeznek Diósgyőrbe, személyesen fogom neki átadni – mondta a kapus.

A szerencsétlen kezdőrúgás híre a nagyvilágba is eljutott, néhány nap késéssel a legolvasottabb brit bulvárlap, a The Sun is nagy terjedelmet szánt neki, és egy „kegyetlen kapust” említ a cikke címében, aki „összetörte egy kisfiú álmait”. A lap a történet utóéletével is foglalkozik, hogy Senkó már bánja a dolgot, de így is rengetegen támadják. S ami megdöbbentő, a Twitteren a TF Videos által feltöltött videót már 10,1 millióan tekintették meg! S ez csak egy feltöltő a sok közül, máshol négymillió fölött jár a „számláló”. Senkó Zsombor persze nem ilyen népszerűségre vágyott…

A héten az  MTK egyébként már meglepte Varga Énokot, a felnőttcsapat szerdai edzésébe ő is beszállhatott, és lelkesen végezte a tréninget.

Borítókép: Senkó Zsombor és Varga Énok legközelebb Diósgyőrben találkoznak (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.